Jednoduchý na přípravu a asi každý ho má rád. Samozřejmě si ho můžete udělat z předpřipravené směsi, ale zkusit můžete i tuhle jednoduchou a zdravou variantu.


Do formy o průměru 20 cm budete potřebovat:
1 čokoládový pudink (pouze prášek)
100 g celozrnné ječné mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 vejce
100 ml řepkového oleje
25 ml vody
40 g čekankového sirupu

Na krém:
250 g jemného tvarohu v kostce
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
10 g čekankového sirupu
60 g čokolády (60 %)

alespoň 2 banány


Troubu si předehřejte na 180 °C.
V míse smíchejte pudinkový prášek, mouku a prášek do perníku. 
K sypké směsi přidejte vejce, olej, vodu a čekanková sirup. Vše důkladně promíchejte a dejte do trouby na zhruba 25 minut - udělejte test špejlí.
Po dopečení nechte vychladnout.

Zatím si připravte krém. Do mísy dejte tvarohy, sirup a najemno nasekanou čokoládu. Opět vše důkladně promíchejte. 

Na vychladlém korpusu si nožem zakrojte okraje (zhruba 0,5 cm od okraje korpusu) a pak jej lžičkou vydlabejte - pozor, ať nezajedete příliš hluboko a neuděláte si do něj díru.
Vydlabanou část dejte do misky a ještě ji případně rozdrobte, jak bude potřeba.
Na dno dejte banány (já je půlím a stačí mi tak 2 menší banány, ale můžete dát i celé). 
Na banány dejte krém tak, aby uprostřed byly nejvyšší část. Takto připravený dort posypte zbytkem nadrobeného korpusu a dejte zatuhnout do ledničky.

#dobrotyodA

2 komentáře

  1. Prosím, patří tam prášek do pečiva nebo do perníku? Je tam 1x to a 1x to, děkuji Andrejko a krásný den!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to jsem se upsala. Díky za postřeh. :) Je to kypřící prášek do pečiva.

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová