Krásný čtvrtek přeji všem. O minulém víkendu jsme s Edou navštívili Londýn - tady najdete outfit z Londýna. V tomto článku najdete pár fotek a také nějaké mé tipy co v Londýně navštívit. Oba už jsme v Londýně několikrát byli a proto jsme nedělali klasické kolečko po památkách, ale spíš jsme tak procházeli městem a navštěvovali ty nejoblíbenější.
Odlítali jsme v pátek večer a k našemu ubytování přes Airbnb jsme dorazili někdy v 0:30, bohužel naší hostitelce nefungoval zvonek a my strávili něco přes půl hodiny marným zvoněním v zimě a šíleném vedru a pekelně unavení z cesty. Nakonec nám naštěstí otevřel její soused a nahoře už jsme se doťukali. Spadl nám obrovský balvan ze srdce!
Sobota
Ráno jsme vyrazili na snídani do 26 Grains, kam jsem chtěla už při minulé návštěvě (článek zde), ale otvíračka byla až týden po našem odjezdu a tak jsem si to teď vynahradila! Odtud jsme vyrazili na procházku přes Trafalguar square k Big Benu na Oxford street, kde jsme skočili do obchodů a pak si šli sednout do parčíku. Tak různě jsme se procházeli a jeli domu, kde jsme si odpočinuli a večer (kolem 11) jsme jeli ještě na King's Cross, abychom se vyfotili u nástupiště 9 a 3/4.

Food tips:
26 Grains
Bill's
Pret and Manger
Ben's cookies

Neděle:
Ráno jsme opět vyrazili na snídani, tentokrát do mnou osvědčeného Bill's poblíž Picadilly Circus. Odtud jsme poté šli směrem k řece až k Tower Bridge (cca 4,5 km, ale bylo tak nádherně, že jsme se chtěli projít). Prošli jsme městem, chvíli jsme poseděli u St. James Cathedral a vyrazili zase dál. Tak různě jsme se procházeli, zašli si na oběd (asi ve čtyři :D) a pak už jsme vyrazili do našeho pokojíčku odkud jsme vyrazili směr Gatwick a pak Praha. :)
Fun story: Když jsme šli směrem k Tower Bridge, hrozně jsme potřebovali na záchod a poblíž byl jen Starbucks, museli jsme si něco koupit, abychom mohli použít záchod. Logicky jsme nechtěli žádné pití, tak jsem si řekla, že teda vyzkouším Deliciously Ella energy ball (jak už jsem psala na instagramu - dobrý, ale předražený a dělám lepší :D). Konečně jsme teda byla na záchodě, vedle kterého visela až na zem šňůrka se kterou si můžete zavolat pomoc - určeno pro invalidy nebo nemohoucí, kteří nemohou vstát. Nic, spláchla jsem, umyla si ruce a čekala až tam půjde Eda. No co myslíte, samozřejmě za chvíli přišla obsluha, že byl vyslán signál. A Eda pořád v pohodičce na záchodě, takže jsme jim trapně vysvětlovala, že se asi spletl a chtěl spláchnout. :D

Monument tips:
Big Ben + house of parliament
Picadilly Circus
Tower of London + Tower Bridge
Trafalgar square + The National Gallery
British Museum
St. James Park
Buckingham Palace
St. Paul's Cathedral
Sky garden (nutno rezervovat lístky dopředu - vstup zdarma)
Oxford street
King's Cross
Jo jsem blázen a musela jsem si domu přivést zásobu britského zdravého mlsání. :D

2 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová