Akorát se učím na zkoušky, už mi zbývají jen 4 předměty a tenhle týden zrovna 3, tak mi můžete držet palce, já je na oplátku budu taky držet. :) Každopádně, protože jsem teď tedy více doma a sedím nad učebnicemi, papíry, výpisky a prezentacemi, tak se snažím (krom sportu) dny "prosvětlit" výborným jídlem a o tenhle salát jsem se prostě nemohla nepodělit, protože pečená cizrna?! Nejlepší jídlo na světě! :D Vyzkoušejte a dejte mi vědět, jaký máte názor vy. 

ingredience na 1 porci:
120 g batátů // dýně
80 g scezené cizrny
40 g sušených rajčat
50 g rukoly
sladká paprika, provensálské koření
Obměna: zkuste přidat 1 opražený žampión nebo pár černých oliv. Nebo taky obojí.  

zálivka
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky medu
1/2 lžičky hrubozrnné hořčice

Předehřejeme si troubu na 250°C. Batáty nebo dýni si nakrájíme na menší kousky, dáme na pečící papír a posypeme paprikou a provensálským kořením, zakápneme trošičkou řepkového oleje. Dáme do trouby a pečeme asi 10 minut. Po 10 minutách přidáme cizrnu, tu si nejdříve dáme do sítka a pořádně ji propláchneme tekoucí vodou (vidíte tu pěnu, díky tomu, že je namáčená a následně propláchnutá, nám nestravitelné oligosacharidy nebudou fermentovat v tlustém střevě a nebude jako balónek). Cizrnu opět ochutíme paprikou, provensálským kořením a zakápneme olejem, přidáme k batátům (dýni) a pečeme dalších asi 10 minut. Zatím si propereme rukolu, nakrájíme sušená rajčata (popřípadě žampióny nebo olivy).  Vše navrstvíme na talíř a zalijeme zálivkou (všechny ingredience stačí jen promíchat) a dobrou chuť! 
Pokud budete recept zkoušet a sdílet na Instagramu, budu rády, když mě označíte (@andreamokrejsova). :)

9 komentářů

  1. Vyzerá to veľmi chutne! Inak krásny blog :) Sledujem :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Dostala jsem z toho hlad :D Cizrnu jsem měla jednou na gymplu a tam mi fakt nechutnala a od tý doby jsem jí nezkoušela, ale je čas to překonat, určitě doma připravená bude dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  3. zajímavý recept, vyzkouším, dýni mám ještě jednu bio ze zahrádky :)
    Papa jaroslava.krupickova@post.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Luxusní. :-) I můj přítel si pochutnal. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda! To mám radost a doufám, že vyzkoušíte i další recepty. 😍

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová