Občas si každý rád za mlsá, v rámci mého racionálního stravování se tomu ani nebráním, ale ráda zkouším vše dělat ve zdravé verzi (ne dietní, ale zdravé!). Například brownies je moje oblíbená sladkost, tady najdete recept na klasickou verzi, ale teď se půjdeme podívat na tuhle dýňovou, která vám prostě vyrazí dech.

Ingredience
200 g čokolády 75% a víc
300 g dýně Hokaido
50 ml mléka (nebo dle potřeby)
60 g celozrnné pšeničné mouky
30 g mletých mandlí (nebo víc mouky)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce čekankového sirupu

Postup
Dýni nakrájíme na menší kusy a dáme péct na 200°C asi 15 minut, dokud není měkká. Pak ji tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, přidejte do ní půlku odměřeného mléka, bude se vám lépe mixovat. Odměřme si mouku, mandle, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme sirup, mléko a pyré z dýně. Vše pořádně promícháme. Čokoládu si rozehřejeme nad vodní lázní a přidáme ke zbytku těsta, opět důkládně promícháme. Dáme do formy a pečeme na 200°C asi 20-30 minut, ale záleží na vaší troubě, raději brownies pozorujte a proveďte test špejlí. :)
A na závěr malý tip: předtím než je dáte do trouby, tak brownies polijte/potřete mandlovým nebo jiným ořechovým máslem - to je teprve lahoda.
A malý tip č.2: přidejte do těsta hrst lískových ořechů.
Vyndejte brownies ven a nechte vychladnout než ho začnete krájet a servírovat, jinak z toho bude pěkný kydanec (chuťově pořád skvělý).
Nezapomeňte tagovat #dobrotyodA :)

A.♥

10 komentářů

  1. súhlasím s názorom že robiť dezerty zdravo, nie diétne :) a tiež sa o to často snažím :) takýto brownies by som hneď skúsila :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :) jestli je zkusíš, dej vědět, jak se povedl. :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, Andy, to zkusím! :D to můžu i tady, na to mám ingredience! perfektní, děkujííííí!! :-*

    OdpovědětVymazat
  4. Taky sem je zkoušela :3 napoprvé mě popravdě moc nezaujaly ale když jsem je pekla znovu tak sem se jich mohla doslova užrat :3

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě první pokus neodradil a zamilovala sis je i tak! :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová