Ano, i já přicházím s receptem na dýňovou polévku, sice jich je na internetu asi milion, ale tohle je ta moje nejoblíbenější. Je velmi jednoduchá, rychlá a taky výtečná.
Navíc díky rostlinné šlehačce neobsahuje tolik nasyceného tuku a dát si ji může i vegan. :)

1 malá dýně Hokaido
1 ovesná šlehačka (200 ml)
1 cibule
1 lžíce citrónu
2 stroužky česneku
zeleninového vývaru (1 hrnek)
špetka chilli
špetka pepře a římského kmínu
dýňová semínka na ozdobu

Vydlabeme dýni a nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek rozmáčkneme čepelí nože a necháme osmahnout na oleji.
Stroužky česneku vyndáme a na chvíli přidáme kostičky dýně, které zalijeme asi hrnkem vývaru, necháme povařit do změknuti.
Nakonec vše  dochutíme citronem, chilli a pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme šlehačku a opět promixujeme.
Já ji ráda ještě dozdobím trochou ovesné šlehačky, sójovky a semínky. Výborně chutná s žitným chlebem.


2 komentáře

  1. Dýňovku jsem s mamkou tento podzim dělala hned několikrát a můžu se po ní jednoduše utlouct :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová