V jednom z minulých článků (tady) jsem vám dala recept na super jednoduchý grilovaný chřest, dnes se pustíme na polévku. Všude na internetu jsou recepty na chřestový krém - tedy se smetanou. Já moc krémy nemusím, vlastně mi chutná asi jen brokolicový. Takže jsme si tak vymyslela vlastní polévku a podle mě je GENIÁLNÍ. Tak ji zkuste a dejte mi vědět, jak vám chutnala. :)

250g zeleného chřestu
4-5 středně velkých brambor
2 menší stroužky česneku
1 cibule
1,5l vody
pepř, provensálské koření, majoránka

Cibuli si nakrájíme a na řepkovém oleji ji necháme zesklovatět, k cibuli si přidáme propasírovaný česnek a koření (podle chuti - já dávám v celku dost), vše necháme chvilku smažit a pak zalijeme 1,5l vody. Do vody přidáme oloupané a nakrájené brambory a chřest, který zbavíme zdřevnatělých konců a pokrájíme na menší kousky. Necháme vařit asi půl hodiny a na závěr rozmixujeme tyčovým mixérem. Popřípadě můžeme ještě dochutit a podáváme. :)

4 komentáře

  1. Polévka vypadá skvěle, musím přiznat, že jsem chřestovou ještě nikdy neměla. Ale můj přítel má chřest moc rád, tak bych ji mohla zkusit někdy ukuchtit :)
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  2. Mám pocit, že chřest je teď nějak IN, objevuje se snad všude :) Máš můj obrovský obdiv, že jsi vymyslela tuhle polévku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová