pátek 17. června 2016

GRILOVANÝ CHŘEST


Ještě než skončí chřestová sezóna, tak jsem si pro vás připravila úplně snadný recept na pečený chřest, který je výborný. Máte rádi chřest? Upřímně já s ním letos doma kuchtila poprvé, ale hodně jsem si ho oblíbila, zvlášť v této úpravě, protože je to snadné, ale tak výborné.

chřest
provensálské koření
olivový olej
sýr

Předehřejeme si troubu na 180°C. Chřest si omyjeme a rozložíme na plech s pečícím papírem, posypeme provensálským kořením a zakapeme olivovým olejem. Dáme do trouby a budeme péct asi 30 minut - do změknutí a zezlátnutí. Můžeme ho jíst jako samostatné jídlo nebo přílohu. Na fotce ještě vidíte i 2 obalené v sýru, stačí ho nastrouhat a obalit, ale musím říct, že samotný byl lepší, ale i tak byl moc dobrý. :)

2 komentáře:

  1. Chřest jsem ještě neměla, ale hrozně bych chtěla ochutnat chřestovou polévku a nebo tento grilovaný chřest taky nevypadá špatně o.O


    eL blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite ho zkus, je to super jednoduche, ale vazne vyborne! ☺️

      Vymazat