Ahoj všichni! Taky Vám poslední dobrou dělá vstávání brzy ráno takový problém? Já jsem sice ranní ptáče, ale teď mi vstávání kolem 6 ráno dělá vážně problém, protože ta tma mi nedovolí vstát a skákat. :D 
Řekla jsem si, že Vám ukážu pár snídaní, abychom si to vstávání zpříjemnili. A nezapomínejte - "snídaně je základ dne" :)

Jako první Chia pudding
pár jahod, malin a borůvek
lžící chia semínek
jednu zakysanou smetanu
Jahody si rozmačkáme vidličkou a dáme na dno misky, ke smetaně si přidáme chia, promícháme a dáme na jahody. Nakonec ozdobíme malinami a borůvkami a dáme na půl hodiny zatuhnout do ledničky. 
Vaječná omeleta
2 vajíčka
trocha sýru Grana Padano
pepř
pažitku
Na pánev kápneme trochu řepkového oleje a dáme ho nahřát. Zatím si v hrnku rozmícháme vajíčka s pepřem a vylijeme na pánev. Když už jsou skoro hotová, jen tenounká vrstvička ještě není posypeme ji nastourhaným Grana Padano a necháme dodělat. Nakonec posypeme pažitkou.
 Zelené smoothie
Tady to je v celku lehká snídaně, ale plná vitamínů a nakopne mě na celý den. Navíc příprava je velmi nenáročná, ale chuť výborná!
1 banán
hrst polničku
trocha mandlového mléka
maliny, borůvky, kokos, chia
Banán, polniček a mandlové mléko dáme do mixéru a rozmixujeme. Nalijeme do misky a nakonec přidáme ovoce, strouhaný kokos, chia a můžeme podávat. :)
Ovesná kaše
Tak to je asi klasika, teď se s Vámi podělím o svůj oblíbený recept. 
40g ovesných vloček
banan
hrst malin
mandlové máslo
mandlové mléko
trocha skořice
chia
Nejdříve si vezmeme čtvrtku banánu a půlku malin, přidáme chia a rozmačkáme do kašičky. 
Vločky vsypeme na pánev a necháme trošku ohřát, přidáme skořici, přidáme rozmačkanou půlkou banánu a zalijeme trochou mléka, jen aby se vločky ponořily. Necháme na pánvi ztuhnout a nakonec přidáme mandlové máslo. Dáme do misky, přidáme kašičku z chia, malina banánu, ozdobíme zbytkem banánu a malina a můžeme jíst.
 Zdravé lívanečky
Občas mám chuť na něco sladkého. A často to jsou právě lívance, jenže k snídani si radši dávám něco výživného než jen rychlé cukry s prázdnými kaloriemi. Takže tady je můj oblíbený recept.
banán
40g žitných vloček
1 vejce
rýžový sirup
maliny
Většinu banánu si rozmačkáme, přidáme vločky a vejce. Pořádně rozmícháme. Pokud je konzistence moc suchá přidáme trochu mléka/banánu/vejce a pokud moc tekuté, tak přidáme vločky. Budeme zlehka smažit na pánvi a nakonec ozdobíme zbytkem banánu, malin a přelijeme trochou rýžového sirupu.

A jaká snídaně je ta Vaše nejoblíbenější? Pokud budete nějakou zkoušet budu ráda, když mě označíte na instagramu (@andreamokrejsova) nebo mi pošlete fotku na mail andrea.mokrejsova@seznam.cz a nebo mi napíšete do komentářů. 

17 komentářů

  1. super nápady a krásne nafotené! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno vypadá dokonale :) Já jsem po ránu většinou líná, takže si dávám vločky od Mixit s jogurtem a včera jsem objevila kaši od nějaké konkurenční firmy, tak brzo vyzkouším :) Ale určitě je to spíš taková nouzovka, protože cena je v porovnání s domácí kaší hodně vysoká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostej souhlas! Mixit zbožňuju - šíleně. Je skvělé, kvalitní a super, že si ho sama sestavíš, ale ta cena...za kvalitu se holt platí, ale asi je vážně jednodušší dělat si ho doma, ale ne vždy je na to čas, chuť, energie. :)

      Vymazat
  3. Ovsenú kašu milujem ♥ super nápady :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní tipy! Já si k snídani dělám hlavně ty ovesné kaše, protože je naprosto miluju a vždycky se na ně celý večer/noc těším. :D Bohužel si je dávám většinou jenom o víkendu, protože jinak to moc nestíhám. :/ O víkendech si dělám pokaždé krásné, velké snídaně, ale ve školních dnech si dávám jenom nějakou rychlovku jako jsou musli s mlíkem.. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, já teda poslední dobou už moc müsli nejím, raději si dělám něco takového, ale jsou druhy, ke kterým se vždy ráda vracím (fitness, mixit) nebo si dělám domácí granolu. Přeci jen je to rychlejší než se ráno dělat s kaší nebo vajíčky nebo lívanci, ale zas takový chia pudding si připravíš večer a ráno už jen dlabeš! :D :)

      Vymazat
  5. mmmmm yummy! Thanks for sharing this!
    Kiss kiss
    New post is up on my blog, take a look!
    Trendy Tips Trendy Girls

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelé tipy. :) Ja raňajkujem (ked som doma) najčastejšie ovsenú kašu a celkovo mám vlastne len vegánske raňajky, nakoľko sa snažím prejsť na túto stravu.

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny tipy se mi moc líbí! :) Já jsem vždycky měla radši slané snídaně a ani teď si ji čas od času neodepřu, ale v poslední době jsem začala jíst také ovesné kaše a asi 3 roky už jedu na Mix it :-) Mají čím dál tím větší nabídku, což je fajn :) .. Na instagram mrknu a až něco vyzkouším, ráda tě tagnu ;) Měj se hezky!
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to všechno dokonale, článek přišel zrovna včas, protože si pořád stěžuji, že jím to stejné (křupinky, ovesná kaše :D), ale stejně bych tyhle recepty ve všední den asi nestihla...no o víkendu si na ně čas udělat musím!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to sice nevypadá, ale jsou to vážně rychlovky, nebo zkus ten chia pudding, ten už ráno jen vyndáš z ledničky. :)

      Vymazat
  9. To první! :-O Asi mi ukápne slina. :-D Až budou v létě jahůdky, tak to rozhodně udělám. Děkuju. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jééj tak to vyzerá inak super! :) Krásne fotky :) Ja som zaťažená na takéto fit raňajkové typi, ktoré vyzerajú aj pekne :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. To smoothie vypadá fantasticky, díky za další super tip :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová