čtvrtek 28. ledna 2016

ZELENINOVÉ KARI


To zkouškový... mezi učením je potřeba dělat si řádné pauzy na jídlo! Ale pozor pozor, zkouškové je hodně náročné na organismus - stres, spousta nových informací, málo pohybu. A tak je důležité jíst DOBRÁ jídla - tedy neládovat se dortíky a hranolky. 
Takže tady je recept na jedno velmi chutné, ale zároveň zdravé jídlo. Zkuste ho a dejte vědět do komentářů, jak vám chutná.
p.s.: hodně štěstí u zkoušek! 

Na 2 porce
4 žampiony
1 červenou papriku - nejlépe kapie
1 cibuli
4 stroužky česneku
asi 2cm kořene zázvoru
celozrnou rýži
70ml kokosového mléka
šťávu z jedné limetky
kari koření
2-3 lžíce ústřicové omáčky

Dáme si vařit rýži podle návodu a připravíme si všechny věci. zázvor, česnek a cibuli oloupeme a ještě s žampiony a paprikou vše nakrájíme na kostičky.
Na pánvi necháme zahřát olej (řepkový) a přidáme tak lžíci kari koření (nejlépe z mlýnku, pokud nemáte tak už namleté). To pořádně rozmícháme. 
Přidáme zeleninu a necháme pořádně osmažit. Po té přidáme kokosové mléko, šťávu z limetky a ústřicovou omáčku. 
Na mírném ohni vše necháme lehce povařit.
Servírujeme buď zvlášť ve dvou miskách (viz foto) nebo můžeme i smíchat s rýži - nejlépe ještě na pánvi. 

1 komentář:

  1. To vypadá hodně dobře, akorát bohužel většinu surovin nemám a nejsem schopná si vaření plánovat a podle toho nakupovat :D Ale recept si píšu a někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!