pondělí 29. února 2016

BEETROOT & SALMON & BULGUR


Dnes, po delší době, zase něco málo o jídle. V poslední době mám pořád chuť na červenou řepu a lososa. A tady vám představuji moji nejoblíbenější kombinaci těchto dvou jídel.

Co vy máte rádi řepu a lososa a celkově takováhle jídla? Napište mi do komentářů a pokud budete recept zkoušet také mi napište nebo mě označte na instagramu s hastagem #DobrotyodA ať se můžu mrknout! 

budeme potřebovat:
bulgur
voda/vývar
červená řepa
řeřicha
pórek
slunečnicová semínka

losos
citronová šťáva
olivový olej
pepř

Bulgur si uvaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru. Necháme ho vychladnout. Řepu oloupeme a uvaříme ve vodě do změknutí.
Pak ji nakrájíme a přidáme k bulguru a promícháme, přidáme i semínka, řeřichu a nakrájený pórek.
Lososa si nakrájíme na menší kousky, posypeme pepřem, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Dáme péct na 150°C asi na půl hodiny.
Hotového lososa přidáme k salátu z bulguru. A můžeme podávat.


4 komentáře:

  1. Tak to vypadá fakt výborně !

    Sleduj mne také na :

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Řepa a bulgur, to je kombinace, která mě zaručeně dostane!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno s lososem je dokonalý :) ! Skvělý recept,jsem nemocná a máme doma alespoň lososa uzenýho,tak zítra vyzkouším k obědu :) !

    Můj blog - runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat