Podzim přilítl rychlostí blesku a já z toho letos nejsem moc nadšená. Podzim sice miluju, všude jsou barvy a většinou i sluníčko, ještě není takové počasí, že byste mrzli s červeným nosem, ale na druhou stranu už můžete nosit kabáty. Ale letos bohužel trpím nějakou "podzimní" depresí. Není to tím ročním obdobím, ale škola začala nějak hrozně rychle a jsem z toho nějak mimo. Sice už jsme minulý rok na vysoké byla, ale teď jsem VŠ měnila a jsem v prvním ročníku na 1. lékařské fakultě obor nutriční terapeut. Většina předmětů vypadá docela dobře a zajímavě, ale z čeho mám momentálně strach/deprese je CHEMIE. S tou jsem nikdy nebyla moc velká kamarádka. A navíc letos mám hned dva předměty - biochemie a metabolismus chemie potravin. NO, bojím se bojím. Navíc jsem první den hned začala nemocí, z které se vyklubala angina. Já alespoň utíkám ke vzpomínkám jak jsme v létě byli na dovolené s rodinou a přítelem a jak jsem byla pondělí před začátkem školy s mamkou bruslit v Německu. Máte někdo nějaké rady jak se naučit chemie či jak se vypořádat s takovou depresí? Já si alespoň udělala tenhle výborný drink, který je vyloženě podzimem prolezlý, určitě vyzkoušejte, příprava trvá jen malou chvilinku.

jablečný mošt
100ml vody
1 lžička skořice
1/2 lžíce medu

Nejdříve si připravím sirup. Do vody přidáme skořici a začneme zahřívat, ještě než se začne vařit přidáme med a k varu ani nenecháme přivést, pouze budeme zahřívat. Nakonec si ohřejeme jablkový mošt, nalijeme do hrnečku a přidáme jednu nebo dvě lžičky sirupu. A můžeme podávat.

3 komentáře

  1. Mňam, vypadá to dobře. Mám ráda tenhle typ pití. A moc pěkný fotky :)
    www.sarkazelena.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. S chemií taky nejsme kamarádky, možná je to i tím že mě nebaví :D Jinak horké jablko zbožňuju! :)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Chemie mi taky nikdy nešla, ale zkus si najít nějakou motivaci, proč se jí začít pořádně učit.. Na obor Nutriční terapeut by chtěla jít kamarádka, je to zajímavý obor. A tenhle nápoj vypadá moc dobře :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová