Pokud taky nevíte co s vaší bazalkou (a ještě vám nezmrzla), tak určitě vyzkoušejte pesto. V ledničce vydrží opravdu dlouho a chuťově je to prostě paráda. Navíc připravit si ho zvládnete levou zadní. Tohle je takový základní recept, ale na blog už jsem jeden dávala, tak můžete zkusit i to - odkaz na něj je zde. Plus tam najdete i recept, jak udělat těstoviny s pestem. :)

6 velké hrsti čerstvých lístků bazalky
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli

No a lehčí už to být nemůže, mixujeme a mixujeme. Tyčový i klasický mixér to zvládne - "garantováno". 
S pestem vykouzlíte úplné zázraky. Stačí uvařit těstoviny, nakrájet rajčátka, přidat pesto a posypat parmezánem.

1 komentář

  1. Mě letošní bazalka tedy už zmrzla, ale pesto jsem dělala a bylo moc dobré.. Zrovna včera jsem měla bruschetty s pestem.. :-) Bohužel s kupovaným.. Ale za rok ráda recept vylovím znovu :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová