středa 26. srpna 2015

TĚSTOVINY S LILKEM A RICOTTOU


Pokud mě sledujete na Instagramu (@dobroty_od_A), tak víte, že jsem od mamky dostala 2 kuchařky ze Sicílie, kde jsme byli na dovolené. Jedna je pouze se sladkým jídlem- to mi asi bude chvíli trvat než něco udělám, protože na to potřebuji sehnat nějaké věci, ale už se na ně těším, protože po těch dobrotách co jsme jedli ke snídani se mi moc stýská - a druhou kde jsou jídla  od předkrmů po dezerty. A právě z téhle je dnešní recept. U nás mělo tohle jídlo velký úspěch, my se do sicilské kuchyně zamilovali.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 250g těstovin
  • 1 lilek
  • 400g loupaných rajčat (1 plechovka)
  • bazalka
  • 2 stroužky česneku
  • ricotta
  • ex.p. olivový olej
  • sůl
Postup:
Lilek nakrájíme na plátky a dáme do studené a osolené vody na hodinu odpočívat. 

Připravíme si omáčku - loupaná rajčata dáme do kastrůlku a rukama pořádně rozmačkáme na pyré. Pak přidáme nasekanou hrst bazalky a rozmačkaný česnek. Dáme vařit asi na 20 minut. Když se omáčka redukuje asi o 1/3, tak přidáme lžíci olivového oleje a necháme odstát pod pokličkou.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě.

Z lilku vymačkáme vodu. Na pánvi si necháme rozehřát olej a budeme smažit lilek z obou stran. Do ubrousku necháme odtéct přebytečný olej a nakonec lilek přimícháme do omáčky. 

Uvařené těstoviny dáme na talíř, zalijeme omáčkou s lilkem, nahoru ozdobíme ricottou a bazalkou. 

2 komentáře:

  1. Mňam. Přemýšlím nad tím, co si zítra uvařím k večeři a koukám nový článek od tebe. :-) Děkuji už vím, co si uvařím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy to mám obrovskou radost! Děkuji za krásné a povzbuzující komentáře.

      Vymazat