Nejdřív bych se chtěla omluvit, že v srpnu tu nebylo moc článků a možná byly i trochu odbyté. Jenže prostě prázdniny! V srpnu jsem hodně cestovala - byla jsem na Sicílii, v Amsterdamu, Rakousku, Francii, Švýcarsku, Belgii a bylo to skvělý. Taky jsem byla na seznamováku, ze kterého se nás většina vrátila se salmonelou a to se mi teda nechtělo dělat nic a ani jsem nebyla moc schopna. Ráda bych řekla, že se polepším, ale v půlce září nám budou předělávat kuchyň a v říjnu mi začíná škola, takže uvidíme jak to skloubím, ale budu se moc snažit! No a níže vidíte recept na další sicilskou specialitu! 

Ingredience:

1 lilek
400g loupaných rajčat
bazalka
parmezán 
ricotta

Postup:
Lilek nakrájíme a dáme na pár hodin do vody se solí. Po pár hodinách z nich vymačkáme vodu a osmažíme je z obou stran na olivovém oleji. Ubrouskem z nich odstraníme přebytečný tuk.
Loupaná rajčat si rozdrtíme v rukách a dáme vařit, přidáme nasekanou bazalku a ricottu, necháme chvíli na ohni. Nakonec na sebe vrstvíme lilek a omáčku.
Ozdobíme bazalkou a parmezánem. 

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová