Dnes jeden z letních receptů, vzhledem k tomu, že dnes a zítra mají teploty vystoupat až přes 36°C, tak u mě asi nebude opět chybět. Já ho miluju, protože je osvěžující, rychlý a samozřejmě zdravý. V létě nemám nějakou potřebuji jíst velká a těžká jídla, čím větší teplo tím spíš bych jedla jen ovoce a zeleninu. Máte to taky?

Budeme potřebovat:
  • ledový salát
  • cherry rajčátka
  • kozí sýr 
  • vlašské ořechy
  • citronová šťáva
  • jarní cibulka
  • nasekaná petrželka
KOZÍ SÝR - jediný kozí sýr, který jím je od mé kamarádky Lucie Čápové, která ho vyrábí z vlastního nadojeného mléka. Dříve jste si pro něj museli dojet do Mokřice nebo do Dobříše na farmářské trhy, ale od února máte možnost každých čtrnáct dní v sobotu je zakoupit na trzích na Náplavce v Praze. Hledejte stánek Čapí letka, můžete tam najít i kravské výrobky, vajíčka, brambory... 

Postup:
Ledový salát si očistíme a natrháme na malé kousky, nakrájíme jarní cibulku, rajčata, vyloupeme ořechy a vše dáme do mísy. Přidáme i petrželku, a kozí sýr, nakonec jen zakápneme citronem. Jednoduché, osvěžující a výborné.

5 komentářů

  1. Já taky většinou jím lehká jídla, hlavně ovoce :). Salát vypadá dobře, až na ten kozí sýr :D.. Nevím proč, ale vždycky mi z něj bylo špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě stejný problém se všemi kozími sýry krom toho od ČAPÍ LETKY :)

      Vymazat
  2. Ten salát je super, takový dělám taky. Já mám kozí sýr moc ráda a naštěstí s ním nemám zatím žádný problém :)

    OdpovědětVymazat
  3. mnam vypadá moc hezky a není na tom vubec nic složitého:)

    OdpovědětVymazat
  4. skvelý obed na tak horúce dni ako sú tieto :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová