HOUBOVÉ RISOTTO
29. 6. 2015
Dnes si přečtete recept na houbové risotto, na kterou mám neuvěřitelnou chuť co jsem navštívila restauraci Dole (článek tady).
Ingredience na 1 porci:
- hrst rušených hub (nebo 3 čertsvé menší)
- 1 menší cibule
- trocha másla
- 100 g jasmínové/basmati parboiled rýže
- 500 ml vody
- pepř
- sůl
- snítka čerstvého libečku
- hrst nastrouhaného parmazánu
Sušené houby si namočíme asi na 1 hodinu. Na pánvi necháme rozehřát máslo a přidáme nakrájenou cibulku, k cibuli přídáme i nakrájené houby (bez nálevu). Po chvilce smažení přidáme rýži a zalijeme vodou trochou vody (tak 100ml), pokud děláte ze sušených hub přidejte i nálev. Vodu nehcáme úplně vyvařit a to opakujeme do té doby než rýže není měkká. Když je rýže hotová, přidáme nasekaný libeček a nastrouhaný parmazán a pořádně promícháme. Nakonec opepříme a osolíme.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!