V sobotu jsem dostala chuť na čínu a rozhodla jsem se zkusit udělat nějaký nový recept. Zajímavé na tom je to, že jsem si ho sama vymyslela a musím říct, že to dopadlo naprosto skvěle. Jo jo samochvála smrdí, ale vážně mě to maximálně chutnalo. Experimentujete občas v kuchyni? :)

Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • trocha pórku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 3 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 4-5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 lžíce rýžového octa
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 lžíce medu
  • trocha vody
  • sezam
  • rýže
Uvaříme rýži, prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a obalíme v mouce a pak ještě ve vajíčku. osmažíme na pánvi. Mezitím si nadrobno nakrájíme papriku, mrkev (já ji krájím škrabkou, aby byla opravdu tenká), pórek, cibuli a jarní cibuli. Když je maso hotové dáme ho stranou a na stejné pánvi budeme zlehka smažit nakrájenou zeleninu. Během toho co se bude zelenina měknout, tak si oloupeme česnek a nadrtíme ho. V mističce si připravíme sójovku, protlak, ocet, pomerančovou šťávu, med a vodu, vše pořádně rozmíchat. Když už je zelenina hotová, vrátíme k ní maso a zalijeme naší připravenou omáčkou. Necháme chvilku povařit, omáčka trochu zhoustne. A můžeme podávat. Na 1 porci dávám asi 1 kopeček rýže a omáčku tak přiměřeně, kterou ještě posypu sezamem.

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová