Úspěšnou středu přeji všem (i sobě!). Dnes vám ukážu recept na libanonsky tabbouleh, což je takový salát s bulgurem, ale je takový exotičtější, zajímavější. Přidává se do něj totiž máta a celé jídlo to velmi obzvláštní. Určitě zkuste a pokud se bojíte té chuti s mátou jen dejte o trochu více bazalky. 

Budeme potřebovat:
  • 140g bulguru
  • 400g rajčat
  • šťáva z jednoho citrónu
  • okurka hadovna
  • balkánský sýr
  • 1 stroužek česneku
  • olivy
  • sušená rajčata
  • máta
  • bazalka
  • petrželka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
Postup:
Bulgur uvařte podle návodu, než bude bulgur hotový nakrájejte rajčata, okurku, sušená rajčata, sýr, olivy, mátu, bazalku, petržel a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej a promíchejte. Nakonec přidejte bulgur a pořádně promíchejte, přidejte sůl a pepř podle chuti. 

3 komentáře

  1. vyzerá to veľmi chutne! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za recept, vyzkouším :) Mám doma vše až na bazalku, ta mi chcípla během 9 dní od nákupu :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová