Jak lépe začít týden než sladkým jablečným koláčem ve zdravější verzi, který je za pár minut hotový? Správně, nijak. :D
Koláč není výrazně sladký, záleží na hruškách, která použijete, takže pokud máte radši něco sladšího trošku přislaďte tvarohový krém.

Suroviny na těsto:
  • 300 g celozrnné ječné mouky
  • 50 ml řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžíce ocet
  • 6 lžíce teplé vody
  • špetka soli
Náplň:
  • 1/2 vaničky nízkotučného tvarohu
  • 50 g jogurtu
  • 10 g lučina linie
  • 1-2 hrušky (jablka/blumy/švestky/cokoliv)
  • skořice
  • čekankový sirup (tak 1,5 lžíce) na potření
Postup:
Předehřejte troubu na 170 °C.
Do mísy si dáme mouku, vejce, ocet, sůl, vodu, olej a rukama propracujeme v kompaktní a pružné těsto.
Nechte ho 10 minut odpočinout.
Těsto vyválejte do přibližně kruhového tvaru.
Potřete ho tvarohem, ale aspoň 1 cm nechte bez tvarohu.
Hrušky nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na tvaroh, zasypte skořicí. Přesahující okraje přehněte , tak aby pod nimi bylo trochu náplně a potřete je troškou čekankového sirupu.
V předehřáté troubě pečte asi 30 minut,  poté potřete rohy sirupem a ještě 10 minut pečeme.

Nezapomeňte mě sledovat na Instagramu a Facebooku.

Pokud budete recept zkoušet, použijte na instagram hashtag #dobrotyodA, tak uvidím vaše dobroty.
A. ♥

6 komentářů

  1. mnam moc bych ho chtěla ochutnat:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá dokonale, jen škoda, že nemám všechno doma, hned bych se na něj vrhla! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  3. Juj keby som mala trubu peciem kazdy vikend :)

    Pozyvam na GA o kozmeticky balicek, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/05/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá moc dobře :)


    PS: Právě u mě probíhá GIVEAWAY, budu moc ráda, když se zapojíš!:)
    http://www.lovies47.cz/2015/04/giveaway-03.html

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, mňam, nezbyl ještě kousek pro mě ? :-(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová