sobota 16. května 2015

MANGOVÁ ZMRZLINA

Jaro v celku rychle přechází v léto, teploty jsou dost vysoké a proto se mnoho z nás rádo ochladí studenou zmrzlinou. A jak si takovou zmrzlinu udělat? Možná budete překvapeni, jak moc je to jednoduché a ani k tomu není potřeba žádný zmrzlinovač. Jeden recept už jsem jednou nahrála, najdete ho zde. Ingredience jsou stejné, jediné co se mění je ovoce-příchuť a vzhledem k vlastnostem manga bude i trochu jiný poměr. Dělala jsem i borůvkovou a na tu je poměr stejný jako je v původním receptu.

Ingredience:
  • 2 lžíce mascarpone
  • 200-210ml kokosového mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru (kolik cukru je na vás a vaší chutí)
  • 1/2 manga
Postup:
Mango oloupejte, nakrájejte a dejte do vysoké nádoby, přidejte mascarpone, mléko, cukr a tyčovým mixérem rozmixujte. Dejte do kovové nádoby a dejte do mrazáku i s metličkou. Po půl hodině promíchejte a to opakujte asi 5x. Nakonec nechte zamrazit do druhého dne. 

1 komentář:

Děkuji za přečtení a Váš komentář!