Dnešní recept na netradiční slaný koláč. Úplně jsme nevěděla, jak ho pojmenovat, tak jestli vás něco napadá, podělte se v komentářích. Určitě ho zkuste hodí se na různé oslavy nebo sešlosti a je to naprosto jednoduchá rychlovka. 

Suroviny na těsto:

  • 300g celozrnné špaldové hladké mouky
  • 1 bílek
  • 4 lžíce teplé vody 
  • 1 lžíce octa
  • 20g řepkový olej
Suroviny na "náplň":
  • 200g ricotty
  • 2 rajčata
  • bazalka
  • 2 plechovky tuňáka
Postup: 
Suroviny na těsto smícháme a hněteme rukama. Nakonec asi 20x bouchneme o vál a necháme 10 minut odpočinout. Pak rozválíme na tenký plát a ořízneme do pravidelného tvaru (není nutné). Dáme na plech a vložíme do trouby na 3 minuty na 175°C. Mezitím si ricottu dáme do vaničky a trochu ji promícháme (ještě jsem přidala bylinky, ale není nutné) a těsto jím potřeme. Na ricottu dáme tuňáka, rajčata, která jsme nakrájeli na tenké plátky a necháme péct asi 10 minut.  Nakonec přidejte bazalku, já ji dala před pečením, což nebylo chytré. :D

2 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová