úterý 10. února 2015

Mungo polévka


Opravdu jedna z nejjednodušších polévek vůbec, ale přitom do vašeho domova přivede závan exotiky. No uznávám, že barva není úplně nejlákavější, ale nenechte se odradit! Věřte nebo ne, tak je naprosto výborná a k tomu levná a zdravá. 

Ingredience:

  • hrnek mungo fazolek (namočené přes noc)
  • 1,5 litru vývaru
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička skořice
  • špetka chili
  • 1/2 lžička kmínu
  • 1 cibulka
  • 2 stroužky česneku
Postup:
Na oleji si osmahneme cibulku, když změkne přidáme rozdrcený česnek a chvilku na to i všechno koření. Nakonec zalijeme vývarem a přidáme mungo. Vaříme pod pokličkou asi 45 minut do změknutí. Možná budete muset polévku doředit, to záleží na tom jak máte rádi husté polévky. Podávejte s opečeným chlebem a pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!