U nás doma je podzim sezónou štrúdlů. 
Děláme ho vždy z méně krásných jablek, které dostáváme od hodných známých a pacientů. Hlavně ale děláme naše těsto. My mu neřekneme jinak než bouchané. 

Suroviny na 1 štrúdl:
300 g mouky (1:1 celozrnné jemně mleté a hladké nebo pouze hladké)
10 lžíce teplé vody
50 ml řepkového oleje
1 lžíce octa
1 vejce
špetka soli

máslo na potření
4 jablka
skořice (hodně)
1-2 lžíce čekankového sirupu/cukru

Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C.
Smíchejte všechny ingredience a rukama vypracujete v hladké těsto. Po té s ním 20x bouchněte o vál (vcelku velké rány) a nechte 10 minut odpočinout.
Na pomoučeném vále těsto rozválejte do tenké placky a potřete trochou rozpuštěného másla.
Jablka nastrouhejte nebo nakrájejte na menší kousky. Smíchejte se skořicí a čekankovým sirupem/cukrem.
Směs jablek dejte na těsto, zabalte a opět potřete trochou másla.
Štrúdl dejte péct a ještě ho během pečení potřete máslem (cca 2x).
Pečte zhruba 25 minut.
Po vychladnutí můžete ještě posypat moučkovým cukrem.
tip: pokud máte doma mletý kardamom, přidejte drobet k jablkům, celému štrúdlu to dodá úplně jiný šmrnc ♥

Pokud budete recept zkoušet, označte ho na instagramu #dobrotyodA
A. 

2 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová