nejlepší masarykovo cukroví
7. 12. 2025Křehké, voňavé, rozplývající se v puse a ještě k tomu úplně jednoduché. Nemusíte nic vykrajovat, prostě jen splácáte dohromady a upečete.
Na asi 50 ks budete potřebovat:
- 130 g změklého másla
- 1 žloutek
- 65 g cukr moučka
- 200 g hladké mouky
- 60 g lískových ořechů
- moučkový cukr na obalení
1. Lískové ořechy dejte do misky, zalijte studenou vodou a nechte 1 hodinu odstát. Ve stejnou chvíli vyndejte máslo a vejce ven z lednice.
2. Po hodině dejte do mísy změklé máslo, přidejte žloutek, cukr a hladkou mouku. Rukama začněte zpracovávat.
3. Ve chvíli, kdy budete mít kompaktní hmotu, přidejte ořechy (bez vody!) a zapracujte, snažte se rovnoměrně.
4. Z těsta vypracujte 2 válečky a zabalte do mikrotenové folie, dejte odležet do lednice.
5. Předehřejte troubu na 170 °C.
6. Vyndejte válečky z lednice a nakrájejte na plátky. Dejte je na plech s pečícím papírem a pečte asi 10-15 minut.
7. Po upečení je obalte v moučkovém cukru a nechte vychladnout.
Které cukroví je to vaše nejoblíbenější?
A.
Děkuji za přečtení a Váš komentář!