Můj oblíbený zákusek v I need coffee a Super Tramp coffee až jsem se ji musela zkusit připravit i sama doma. Recept jsem si trochu upravila, aby nebyl tak sladký a teď mi i přijde, že mnohem více odpovídá právě té verzi z kavárny. :)

Na jeden chlebík budete potřebovat:
  • 200 g nastrouhané mrkve
  • 120 g cukru
  • 200 g mouka (100 g celozrnné (ječné) a 100 g hrubé)
  • 2 lžičky prdopeče
  • 1 lžička skořice
  • nastrouhaný zázvor (zhruba o velikosti palce - záleží na vašich preferencí)
  • 100 g jablečné přesnídávky
  • 100 g másla nebo řepkového oleje
  • 50 ml mléka
  • černý sezam na posypání
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Cukr vyšlehejte spolu s rozpuštěným máslem/olejem, přesnídávkou a mlékem.
Přidejte mouku, prášek do pečiva, skořici a nastrouhaný zázvor. Vše promíchejte a nakonec vmíchejte i mrkev.
Přendejte do formy na biskupský chlebíček a vrchní část posypete černým seznamem.
Pečete 65-75 minut - raději zkontrolujte podle vaší trouby.

3 komentáře

  1. Děkuju děkuju děkuju!!! 🫶🏻

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, pokoušela jsem se o pečení chlebíku již podruhé a stále stejný problém, že se neupekl a nevyrostl... jediné co jsem v receptu pozměnila, bylo, ze jsem misto cukru dala med. Vse ostatni bylo dodrženo. Trouba predehrata spravne , peceno s ventilatorem.
    Poradte prosim, moc diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrea Mokrejšová10. června 2024 v 17:39

      Dobrý den, myslím, že právě v tom by mohl být ten kámen úrazu, protože jsou ingredience daleko více mokré. Takže pokud trváte na medu, bude to chtít ubrat na jiné tekuté složce a možná prodloužit dobu pečení. :) Já bych vám doporučila zůstat u cukru, abyste měla zajištěn výsledek. Z výživového hlediska v tom navíc prakticky není rozdíl.

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová