Pokračování vaší oblíbené série Co do krabičky? je opět tady! Tentokrát na 6 (+ 1) obědů.



Příprava do 10 minut


1. Gnocchi s mozzarellou a rajčaty

gnocchi (vyslovuje se to jako ňoky!)

cherry rajčata

mozzarella light

bylinky, pepř, sůl

olivový olej na tepelnou úpravu


Na pánvi lehce rozehřejte olej, přidejte rozpůlená cherry rajčata, koření a chvíli restujte. Pak přihoďte gnocchi a nechte opéct (trvá to tak 2-3 minuty). 

Na závěr natrhejte mozzarellu, případně posypte ještě pecorinem/parmazánem a hotovo. 



2. Kuskus s halloumi a tuňákem

(celozrnný) kuskus

zelenina

tuňák v nálevu

halloumi

bylinky, koření podle chuti


Kuskus zalijte stejným množstvím vroucí vody a nechte odstát. 

Na pánev dejte pár plátků halloumi a nechte opéct z obou stran.

S kuskusem smíchejte nakrájenou zeleninu, tuňáka a koření. Na závěr přidejte opečené halloumi.



3. Zapečený chléb s vege "trhaným masem" a červeným zelím

chléb (já mám ráda žitný kváskový, ale na tohle se hodí klidně i toastový)

cheddar, gouda

veganské "trhané maso"

nakládané červené zelí

baby špenát


Na chléb dejte plátek cheddaru, veganské trhané, trochu baby špenátu a zelí. 

Přiklopte dalším kouskem chleba s plátkem goudy a nechte zapéct.



Příprava do 30 minut

4. Pečená zelenina a brambory s tvarohem

brambory

mrkev, celer, petržel...

tvaroh (ve vaničce/kostka)

bylinky, koření podle chuti

trocha oleje


Předehřejte si troubu a vložte na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory. Vše nechte péct do změknutí.

Tvaroh smíchejte s olejem a kořením a podávejte s upečeným.

5. Pohankový salát s falafelem

pohanka

zelenina

směs na falafely

kozí sýr

balsamico

provensálské koření


Falafely připravte podle návodu (zalít horkou vodou, nechat odstát a upéct dokřupava v troubě/osmahnout na pánvi).

Uvařte pohanku a smíchejte ji s kořením, zeleninou, balsamicem a nakonec i s kozím sýrem.

Podávejte s falafelem.

6. Tofu kari

tofu natural

rýže (parboiled, jasmínová, basmati)

cibule

cizrna propláchnutá z plechovky

uzená paprika, curry koření

kokosové mléko light


Rýži uvařte podle návodu.

Na pánvi osmahněte cibuli s kostičkami tofu, cizrnou a kořením. Nakonec zalijte kokosovým mlékem a nechte provařit.


7. Bonus - zapečená tortilla

Jak na to, najdete na mém Instagramu @andreamokrejsova



Díky za přečtení.

A. ❤️ 

1 komentář

  1. Děkuji za tipy! Dát si na chleba červené zelí - to mě ještě nenapadlo. To jsem zatím znala jen u salátu coleslaw, ale trocha rozmanitosti nikdy neuškodí.

    Co já sama také ráda dělám, jsou prostě těstoviny Spirelli. Více či méně kreativně můžete přidat, co v domácnosti „zbyde“.
    Například tuňák a rajčata.

    A je to super rychlé.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová