Pamatujete si na recept na jednoduchý čokoládový termix? Ten měl u vás obrovský úspěch a vůbec se nedivím. Je to i můj oblíbený recept na čokoládový dezert.

Tentokrát jsem se rozhodla pustit do dalšího "jogurtu" z našeho dětství. Proč uvozovky? Často se tyhle smetanové dezerty považují za jogurty, ale je důležité si uvědomit, že je v nich jednak mnoho živočišného tuku (protože smetana) a samozřejmě cukru (protože nám musí hodně chutnat, abychom je kupovali). Takže ani pro děti to není nic, co by potřebovaly každý den. A je důležité je na to učit jako na dezert/laskominu, ne jako na jogurt.
Pokud chcete dát dítěti jogurt, dejte mu bílý jogurt třeba s nakrájeným banánem nebo jiným ovocem. :)

Na 5 porcí budete potřebovat:
1 vanilkový pudinkový prášek (může být i čokoládový)
500 ml polotučného mléka
250 g tvaroh (pro děti doporučuji tučný, pro dospělé klidně polotučný nebo odtučněný 😊)
125 g Philadelphia light (můžete nahradit jiným sýrem typu žervé, u dětí bych opět volila klasickou variantu)
30 g čekankového sirupu

V kastrůlku ohřejeme 3/4 mléka, ve zbylé 1/4 rozmícháme pudinkový prášek.
Těsně před varem mléka přidáme zbylé mléko s rozmíchaným práškem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Ještě do teplého pudinku přidáme tvaroh, Philadelphii a metličkou nebo šlehačem pořádně zašleháme. Na závěr ochutíme asi 3 lžícemi sirupu nebo dle chuti.

Dejte mi vědět, pokud budete recept zkoušet.
Dobrou chuť. #dobrotyodA
A. ❤️

3 komentáře

  1. Mňam, vyzerá to výborne! Určite je náročnejšie pripraviť si takéto niečo doma, ako si kúpiť Pribináčik v obchode. Ale aspoň človek vie, že to, čo si doma pripraví je zdravšie a lepšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. :) A zase když máš ty suroviny doma, tak je to otázka 5 minut, ale dojít do obchodu pro Pribináček trvá delší dobu. :D

      Vymazat
  2. Tak tímhle receptem jsi mi opravdu pomohla. Už jsem nutně potřebovala spotřebovat tvaroh a Philadelphii, co jsem měla už pár týdnů v lednici. Cheesecakeů jsem dělala za tenhle měsíc tolik, že už se mi do dalšího nechtělo. Ale jakmile jsem uviděla tenhle recept, hned jsem to běžela připravit a přidala jsem do toho i ten banán. Musím říct, že je to opravdu výborné. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová