Když někdo řekne Raffaello, okamžitě se mi vybaví reklama, kde vlají bílé záclony. Kdo to má podobně, přihlaste se v komentářích. :D
Možná znáte klasický recept z kondenzovaného mléka. Já zkusila udělat méně sladkou verzi a myslím, že to dopadlo skvěle. Navíc tohle zvládne úplně každý
Pojďte na to!

Na 15 kuliček budete potřebovat:
100 g nízkotučného kokosového mléka v plechovce (seženete v Lidlu) 
150 g strouhaného kokosu
semínka z vanilkového lusku (nebo můžete přidat vanilkový cukr či vanilkový protein, ale snižte trochu množství kokosu)
2 lžíce čekankového sirupu
15 loupaných mandlí

1. Tuhou část (ideálně z lednice) kokosového mléka přendejte do mísy.
2. Smíchejte se sirupem, semínky nebo vanilkovým cukrem a strouhaným kokosem.
3. Pokud používáte protein, odečtěte jeho množství od celkového množství kokosu. Zároveň při použití proteinu vynechte sirup! 
4. Pořádně promíchejte, ideálně rukama. Pokud je směs příliš tekutá, přidejte trochu kokosu, ale mě tyto poměry vždy sedí.
5. Tvarujte kuličku s mandlí.
6. A hotovo!

A. ❤️

9 komentářů

  1. Mňam, miluju všechno, kde je kokos :D :)
    Příští rok zařadím do mého seznamu vánočního cukroví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by tyhle měly rozhodně úspěch. Myslím, že se budou hodit i jindy než na Vánoce. :D :)

      Vymazat
  2. ahoj, hrozně ráda podle tebe vařím a peču, ale tohle bylo zklamání :( těsto vůbec nešlo slepit a byl z toho spíš pěkný fail.. škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Ahoj Luci, a dala jsi všechny ingredience podle množství? :)
      Nízkotučné kokosové mléko v plechovce, určitě ne z krabice - to by určitě nefungovalo. :(
      Já je dělám pravidelně a vždy mi to krásně funguje. Případně stačilo přidat trochu víc tekuté složky. Je důležité si umět s recepty pohrát. :)

      Vymazat
    3. ano, všechno jsem použila ,jak jsi napsala, akorát místo čekankového syrupu jsem dala med.. tak nevím. ale neva! :)

      Vymazat
    4. Moc děkuji za super recept. Syn Raffaello koule miluje a já jsem ráda, že jsem objevila tuhle zdravější, méně sladkou variantu. Moc se povedly a chutnají i jeho mlsnému jazýčku 😉

      Vymazat
  3. Dobrý den, kuličky jsou výborné. Děkuji za recept. Jen mě ještě napadlo, máte zkušenost s trvanlivostí, když je tam to kokosové mléko? Mám strach, že i když budou v lednici, déle než týden to asi není reálné, že? Takže asi raději vyrábět těsně před Vánoci.
    Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trvanlivost bych řekla tak týden, maximálně 2, ale raději je dělat chvilku před Vánoci nebo více várek. :D :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová