Čokoláda. Je potřeba něco dodávat? :D

Kousek poctivý čokolády je prostě slast na jazyku. A co teprve tahle čokoládová granola s jogurtem a ovocem. Mnoho z vás si oblíbilo můj čokoládový zdravý termix, a právě vy tenhle recept vážně oceníte.
Tento článek vznikl ve spolupráci s obchodem Gourmet Káva, který prodává mou velmi oblíbenou čokoládu Troubelice. Tuto čokoládu jsem si oblíbila, protože se dá koupit i ve variantě, kdy obsah kakaa je 100 %!

V tomto receptu je použita 83% čokoláda, která je slazená panelou. Ve slazení panelou vidím výhodu v chuti, přijde mi o něco chutnější než při použití běžného cukru, nicméně z pohledu výživy v tom žádné podstatné výhody nebo nevýhody nehledejte. Nenechte se proto zmást a pamatujte, že je důležité vše konzumovat s rozumem a mírou. :)

Vyzkoušejte také recept na klasickou granolu >>

Budete potřebovat:
2 hrnky jemně mletých ovesných vloček
1/2 hrnku ořechů (výborné jsou pekanové, mandle a vlašské)
1/4 hrnku dýňových a slunečnicových semínek
2 lžíce skořice nebo perníkového koření
1/2 hrnku goji
45 g čokolády (83% čokoláda)

Troubu předehřejte na 160 °C.
Na plechu smíchejte ovesné vločky, skořici/perníkové koření, ořechy (nasekané) a semínka. Rozložte rovnoměrně na celý plech a dejte péct na 20-30 minut. Aby granola voněla, ale nebyla příliš hnědá.
Po vytažení přidejte goji a promíchejte.
Na vodní lázni rozpusťte čokoládu. Čokoládou přelijte granolu, pořádně promíchejte a nechte vychladnout.
Podávejte s jogurtem a ovocem.

Dobrou chuť.
A.

4 komentáře

  1. Zkusila jsem s perníkovým kořením a je to super.
    Moc děkuji za výborný a jednoduchý recept!
    Doporučuji vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! U nás už má své stálé místečko v kuchyni. :)

      Vymazat
  2. Andrejko, ta je luxusní! Tvoje recepty jsou skvělé. Všem doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Andrejko, výborná granola! Lepší jsem neměla. Doporučuji!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová