Často se mě ptáte co si dát v restauraci za jídlo, aby bylo zdravé, popřípadě jestli nemám přesné tipy na restaurace a bistra, kde vaří zdravá jídla. Myslím si, že v každé restauraci a podniku se dá najíst zdravě nebo najít alespoň zdravější verzi. I tak jsem sepsala pár mých nejoblíbenějších podniků, kam se dá jít najíst. :)


Tohle bistro s nejkrásnějším interiérem najdete na Žižkově. Oči budou potěšeny krásným prostředím a chuťové buňky zase výborným jídlem. Přes dobu oběda zde najdete výhodná meníčka (polévka a hlavní chod), ale mají i stálou nabídku. Na výběr jsou vegetariánská a klasická jídla. Platit můžete dokonce i stravenkami. 

Veganské bistro sídlící kousek od zastávky Výtoň. I tady najdete moc krásný interiér a nenechte se odradit, že je veganské. Jídlo mají skutečně chutné a výběr veliký. Funguje to tady formou bufetu, kdy si na talíř naskládáte co se vám líbí a platíte za výslednou váhu. Bistro je spojeno i s prodejnou veganského jídla a kosmetiky.

Jak už název vypovídá i tato restaurace je veganská, ale kuchyně je opět moc chutná. Najdete ji na Andělu. Vybrat si můžete z poledních pokrmů nebo stálé nabídky. I tady se dá platit stravenkami.



V tomhle malém a trošku zastrčeném bistru najdete nejen polévky, ale i hlavní jídla, která se každý den mění a ochutnat můžete i nějaký sladký dezert. Jen pozor, přes oběd tu bývá opravdu plno.

Delmart zná asi každý, původně byl pouze na Andělu, ale teď už se rozšířil i na Masarykovo nádraží, v Čestlicích, v Quadriu a na Flóře. Můžete si tu poskládat vlastní salát nebo třeba burger, k jídlu tady najdete i polévky. Jen pozor ne ve všech Delmartech najdete i restauraci, někde je pouze prodejna potravin.

Malinké bistro kousek od Václavského náměstí. Je vcelku nenápadné, takže si tu můžete sednout. Najdete tu polední nabídku za rozumnou cenu, na výběr jsou vegetariánská a veganská jídla. Doporučuji zkusit jejich výborný quische. A pokud máte náhodou celiakii, tak si tady vyberete i nějaký moučník.

Tenhle řetězec asi nemusím úplně představovat. Najdete ho na mnoha místech po Praze. Formou bufetu si můžete vybrat z velké nabídky vegetariánské indické kuchyně. Já to tady prostě miluju. I tady se dá platit stravenkou.

A mezi mé oblíbené podniky patří rozhodně i bistro 8. Pravda zatím jsem navštívila jen to na Letné. Vinohrady (mám je sice blíž) ještě na mou návštěvu čekají, ale zvyk je železná košile. Každý den mají na oběd připravenou polévku, hlavní chod a salát, plus za vitrínkou samozřejmě dezerty. Jídla jsou často vegetariánská, ale pokud máte raději maso, taky se v nabídce vyskytuje. To co budou servírovat můžete zjistit třeba na jejich facebooku.
foto: Bistro 8

Dejte mi vědět, jestli některé podniky znáte a jak vám jídlo chutná?
A aby vám nic neuniklo, tak mě sledujte na mých sociálních sítích, na facebooku a instagramu.
A. ♥

9 komentářů

  1. Naprosto super tipy, článek jsem si hned uložila do záložek. :) Já byla jen v Herbivore a tam se mi to moc líbilo. :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, doufám, že vyzkoušíš i další bistra a bude ti tam chutnat. :)

      Vymazat
  2. Dhaba Beas je skvělý, tam si zajdu opravdu moc ráda. A díky za ostatní tipy, nejradši bych je vyzkoušela všechny a hned :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, zajdem někam spolu, aspoň máme záminku. :D :)

      Vymazat
    2. Dhabu mám hned naproti zaměstnání na Brumlovce, takže tam chodím celkem často na obědy. Jsou výborní :)

      Vymazat
  3. Super článek! Těším se, až je všechny vyzkouším. Překvapilo mě že ještě někdo zná Plaveckou polévkárnu :) Ještě bych doporučila restaurace Vegtral na Letné a Forky's na Staroměstské.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Bjanko, za doporučení. Forky's znám, ale ještě jsem tam nebyla a o Vegtralu jsme tedy ještě neslyšela, na to se určitě podívám. Děkuji za tip. :)

      Vymazat
  4. Ahoj,
    musim říci super článek včetně ještě lepších fotek! Mám jen takový malý nápad... nebylo by fajn napsat ke každé restauraci, jak se tam pohybuje pití a jídlo? Aby každý věděl, co má očekat, než tam půjde :)
    Měj se fajn,
    Markét

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Markét, jak to myslíš "pohybuje jídlo" jako cenu nebo typově? Dala jsem ke každé restauraci odkaz, aby se člověk mohl podívat, jaký mají výběr jídel. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová