neděle 11. února 2018

Kakaovo mrkvové muffiny | fit

Miluju pečení. Miluju tu vůni, která se line celým bytem při pečení. Miluju vylizování mísy od těsta (#noregrets!). Miluju, když mají ostatní radost, že jsem něco upekla. Tahle vášeň se ve mně probudila asi ve 3. třídě základky, kdy jsem upekla úplně sama svojí bábovku, o půl roku jsem potom dokonce umyla i nádobí - to měla mamka teprve radost. :D

A samozřejmě ráda ochutnávám. Udělám si vždy hrnek čaje nebo kafe a kousek si vychutnám. Zhruba před 7 lety jsem chtěla zhubnout 2 kila, a tak jsem sice dál pekla, ale neukrojila si ani kousek a jíst museli ostatní, pečení jsem se totiž vzdát neuměla. 

Teď už vím, že mlsat může člověk i když se snaží zhubnout, jen o tom musí trochu přemýšlet. Jenže teď už se hubnout nesnažím, víc než o číslo na váze mi jde o zdraví. A z toho důvodu se snažím, každý recept udělat do trochu zdravější podoby, aby z něj moje tělo vytěžilo co nejvíc dobrého.

Na 8 muffinů budeme potřebovat:
135g ovesných vloček 
30g kokosu
50g karobu (kakaa)
1 odměrku čokoládového proteinu (nebo více karobu)
1/2 lžičky prášku do pečiva
140g řeckého jogurtu 0% tuku
1 banán
2 vejce
20g arašídového másla
100g mrkve

Krém:
100g řeckého jogurtu
1-2 lžíce strouhaného kokosu
ovoce dle chuti

Troubu si předehřejeme na 180°C.

Ovesné vločky umeleme na mouku a přidáme k nim zbytek sypkých ingrediencí a vše promícháme. Oddělíme si žloutky od bílků a přidáme je ke směsi. Banán rozmačkáme vidličkou, mrkev nastrouháme na struhadle a obojí přidáme ke směsi. Přidáme i zbytek ingrediencí, kromě bílků, z kterých si nejdříve ušleháme tuhý sníh. Pokud máte rádi hodně sladké, doporučuju přidat ještě čekankový sirup (jiné sladidlo). Vše pořádně promícháme a pak opatrně přidáme i sníh. 

Připravíme si 8 košíčků, které budeme plnit až po okraj. A dáme je péct na 25 minut.

Po 25 minutách muffiny vyndáme a necháme je vychladnout. 

Zatím si připravíme krém. Jednoduše smícháme jogurt a kokos. Krém dáme do zdobícího sáčku a vychladlé muffiny ozdobíme. Navrch můžeme přidat ještě kousky ovoce.

A máme hotovo!
Pokud budete recept zkoušet, podělte se s ním na instagramu a nezapomeňte tagovat #dobrotyodA.
A jestli nechcete, aby vám něco uniklo, tak mě nezapomeňte sledovat na facebooku a insagramu.
A. ♥

2 komentáře:

  1. Ahoj,
    můžeš mi poradit, jaký přidáváš do receptů protein? Já když udělám něco z mého proteinu (čokoláda/pomeranč od MyProtein), tak se to fakt nedá jíst :) Po tom proteinu to má takovou zvláštní konzistenci - hlavně proteinový palačnky. DÍky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mám přírodní čokoládu od MyProtein. Vždy záleží na množství a podle toho je pak konzistence použitelná. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!