V minulém článku už jste se dozvěděli, že jsem měla narozeniny. A k této příležitosti jsem udělala jeden z mých nejoblíbenějších dortů - tedy cheesecake, chezekake chcete-li. A tady je recept na zdravější verzi.

Ingredience:
300 g celozrnných sušenek (já používám od značky REJ, seženete v Globusu nebo Bille)
6 lžic mléka
2 krabičky odtučněného tvarohu
200 g Philadelphia light
100 g řeckého jogurtu
3 lžíce čekankového sirupu

Na zdobení:
125 g malin
1 lžíce cukru
cca 8 lístků máty
Sušenky si nadrtíme a vsypeme do formy, zalijeme mlékem a rozprostřeme po celé formě. Takto vzniklou spodní vrstvu dáme do rozehřáté trouby a necháme 10 minut zapéct na 200°C. 
V misce si zatím smícháme Philadeplhii, tvaroh, jogurt a čekankový sirup. Takto vytvořený cheese, tedy ten tvarohový krém, rovnoměrně rozetřeme po sušenkovém základu. Cheesecake dáme do lednice zatuhnout alespoň na 4 hodiny, lépe však přes noc.
Cheesecake ozdobíme malinami a mátovým cukrem. Mátový cukr si vytvoříme jednoduše v hmoždíři, kdy budeme společně třít lístky máty s cukrem. 
Alternativa s borůvkovým přelivem.

10 komentářů

  1. Tak tohle vypadá naprosto ůžasně! :O Cheesecake jsem ještě nikdy nedělala, ale děkuji za recept a inspiraci :)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, budu ráda, když mi necháš feedback o tom jak se ti povedl. :)

      Vymazat
  2. Mňam tak toto vyzerá nadherné, ale aj určite chuti :) šikulka

    OdpovědětVymazat
  3. mňam, hneď by som si dala :) veľmi sa mi páči to zdobenie ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Vyzerá to naozaj veľmi lákavo. Až mi tečú slinky! :D

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá krásně. Mohu se zeptat čím fotíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) první tři fotky jsou foceny přes iPhone 6 (neměla jsem u sebe foťák) a ty dvě spodní na Canon 1100D :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová