Krásný první prosinec všem! Jsem neskutečný těstovino-maniak, takže když jsem v Costa coffee prolítla leták z Lidlu a viděla v nich tyhle sépiové tagliatelle, musela jsem pro ně hned doběhnout. Naposledy jsem je jedla asi před 2 lety. A zkusila jsem napodobit můj nejoblíbenější způsob. Jak moc autentický je nevím, ale zmizlo to hned! Skvělý! :D Už jste je ochutnali, co vy a těstoviny? :)
A jen tak mimochodem, neskutečně mě nakoplo, jak jsou všude vlogmas, vánoční challenge a giveaways. Letos to už bohužel asi nestihnu zorganizovat, ale příští rok, bych moc ráda udělala nějakou vánoční cvičící challenge a asi i velkou giveaway. Co byste na to říkali? :)

na 2 porce:
100 g cherry rajčat
1 stroužek česneku
30 g polníčku
špetka chilli
250 g sépiových těstovin
2 lžíce citronové šťávy

Sépiové těstoviny (seženete v Lidlu, deluxe týden, a jiných prodejnách) uvaříme v osolené vodě. Zatím si na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený česnek, nakrájená rajčátka a necháme chvilku osmažit. Přidáme pokrájený polníček, špetku chilli, citronovou šťávu a necháme chvíli prohřát. Tagliatelle  si scedíme, ale necháme si trochu vody v které jsme je vařili, asi 100 ml, a přidáme si je do pánve, ke zbytku surovin. Celé promícháme a pokud bude směs suchá (jakože bude), postupně přidávejte vodu od špaget.

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová