Krásný den všem! Poslední dobou mám pořád chuť na rýži, takže moje jídla v poslední době byla ve stylu rýže a kopec zeleniny. ♥ Tento recept vznikl takovým hokusem pokusem, ale sama jsme byla překvapená, jak dobré to bylo. Na instagramu (@andreamokrejsova) jsem viděla fotku mango sticky rice a vlastně od toho se odvíjel celý tento recept. 

40 g rýže natural
120 ml kokosového mléka
30 ml vody
1 lžíce medu
mango

Rýži si propláchneme pod vodou a dáme ji vařit s mlékem a vodou. Rýže natural se vaří zhruba 30 minut, po 20 minut přidáme med, pořádně promícháme a necháme ještě vařit do změknutí. Po 30 minutách vypnu ploténku a ještě nechám rýži chvíli pod pokličkou hezky dojít. Na rýži poklademe mango, které jsem ještě trochu zkaramelizovala hořákem na creme brulee a posypala jsem trochou sezamu. 

9 komentářů

  1. vypadá to skvele a hlavne chutne! je to hlavne celkom jednoduché, takže určite v najbližšej dobe vyskúšam. Vdaka za tip. :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  2. mňam! ja mám ryžové kaše už do malička naozaj rada. a takisto aj ryžu všeobecne k takmer hocičomu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to moc chutne a aj pekne na fotkách.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Skvely napad! ... jen skoda, ze sladkou ryzi od detstvi nerad. Takze tedy variace na slane chute: ryze natural s trochou morske rasy, po uvareni pridan nasekany cesnek a mala salotka, zrale avokado, ochuceno tamari a stopovym mnozstvim balsamikoveho octu, na taliri lehce okoreneno peprem a cayenskym peprem, Mate-li odvahu, vyzkousejte.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová