Většina z vás už asi ví, že jsme právě na jazykovém pobytu v Brightonu. Právě dne, v pátek, odjíždím po škole do Londýna, kde strávím s mamkou víkend a po té mě čeká návrat do Prahy. Já nechci pryyyč! A protože jsem tu krom chození do školy chodila po kavárnách a okolí, chci vám poradit kam v Brightonu vyrazit!

Kam se jít podívat
Brighton Pier je určitě první bod na seznamu, kam se jít podívat. Je odtud krásný pohled na moře, můžete se tu najíst a samozřejmě jít na některé "pouťové" atrakce. Když už budete zde, určitě si zajděte sednout na Brighton beach a jen chvíli koukat na divoké vlny. Dále se vydejte podívat k Brihton Marina, tu uvidíte už z Brighton Pier a ten pohled za to stojí.
Když jsem mluvila o té pláži, pokud si budete chtít na pláži spíše lehnout, opalovat se a být prostě v klidu u moře, jděte na Hove beach, zde většinou najdete jen pár místních.
Když už půjdete k Hove beach, určitě se zajděte podívat i na i360. To je věž, která byla slavnostně otevřena první čtvrtek, který jsem zde byla. Je to nejužší věž na světě, kolem které jezdí prstenec, ze kterého je nádherný pohled na celý Brighton.
Dalším místem je určitě Royal Pavilion, kde je i Brighton Museum & Art Gallery (vstup volný). U Royal Pavilion jsou přímo nádherné zahrady, kam vážně stojí za to se podívat.
Pokud si chcete odpočinout někde v parku doporučuji určitě Queen's park, je kousek od centra. I přes to jak je park krásný, tak zde není tolik lidí ani když je nádherné počasí. My si zde dělali pikniky a občas jsem tam chodila sama jen s knížkou.

Seven sisters. Sem se dopravíte autobusem 12A a 12X z Brightonu z Churchil Square. Jízdenka tam i zpět stojí  £7. Cesta trvá zhruba hodinu a půl, ze zastávky je to ještě tak 1,5-2 km národním parkem. Nádherná příroda, výhledy, rozhodně stojí za výlet! :)

Kam se jít najíst
Moje nejoblíbenější je určitě Maple, je to malá kavárna kousíček od centra. Objevila jsem ji jen díky mé cestě do školy a ze školy, protože jsme chodila okolo. Je tu velmi milá obsluha, nádherný interiér, vynikající zákusky a skvělá káva. Můžete sedět venku nebo jsou místa i uvnitř. Chodí sem převážně místní, ceny jsou (na Anglii) výhodné.

Kolem Poppy's jsem také chodila, když jsme chodila z/do školy. Z venku mě moc nezaujal, ale někde jsem četla, že dělají výborné sendviče. Tak jsme tam jednou zašla a koupila si těstovinový salát a sendvič, které jsem si snědla v parku. Salát bych hodnotila jako normální, nečekala jsem tam majonézu, které tam bylo na můj vkus dost, jinak byl dobrý. Ale ty sendviče! Na ty se tam vážně musíte zastavit. To byla taková dobrota, že se mi o nich ještě dnes zdá. 
Bill's je restaurace, která je v centru Brightonu. Skvělé je, že i v neděli otevírají v 8, což je pro místní něco jako půlnoc. :D Cenově je o trošičku dražší (vážně jen trochu), ale jídlo a interiér jsou perfektní. Určitě doporučují dát si bluberry pancakes a englich breakfast tea (Určitě si do něj nalijte to mlíčko, tady to tak pije každý. Já tak čaj piju i v ČR, protože to je prostě nejlepší. :D). Co si tu ale musíte dát je vegetariánská anglická snídaně. Je to jedno z nejlepších jídel, které jsem kdy jedla!

Na tradiční anglickou snídani určitě doporučuji podnik Kitchen café. Je v centru, ale chodí sem převážně místní. Najdete tu velmi miloučký interiér, úžasný, laskavý a usměvavý personál! Upřímně jsem ani nečekala, že mi bude snídaně nějak extrémně chutnat (přeci jen většinou snídám ovesné kaše), ale když už tu jsem tak ji přeci musím vyzkoušet! Dala jsem si vejce, fazolky, slaninu, párek a toast, english breakfast tea byl samozřejmostí. Kupodivu mi snídaně vážně chutnala, dokonce i párek, které já teda vážně nemusím a klidně bych se zde zastavila znovu, kdybych měla příležitost.
No a poslední místo, kam jít posnídat nebo posedět na kávu či čaj je Café Plenty, kolem kterého jsem také chodila každý den do školy. Je to nově otevřená kavárna, kde mají snad nejlepší sladké pečivo. Personál je velmi milý, interiér je absolutně nádherný a navíc jsem zde ze všech svých návštěv podniků utratila nejméně.

Pokud si chcete dát lívance rozhodně zajděte sem. Je to malá kavárnička s velmi milou obsluhou. A jestli vám přijde stejně neuvěřitelná představa dát si k snídani lívance se smaženým banánem a slaninou a to vše přelité javorovým sirupem, rozhodně zajděte sem, změníte názor. Jen doporučuji dát si to s někým na půl, jinak už nemusíte jíst celý den. :D

Tak tohle je jedna z nejpříjemnějších kaváren, kde jsem byla. Je tak čistá, bílá a roztomilá. A rozhodně vyzkoušejte jejich Mocca. Chutná jako kakao, ale s jemným podtónem kávy. Vážně lahoda. K jídlu jsme zkusily tenhle pikantní toast s grilovanou zeleninou a sýrem, vše rozpečou, takže jíte teplé) a ještě malinový cheesecake. Prosím doveze mi někdo kousek do Prahy? ♥
No a ta fotogenická vitrína (viz první foto), ta za návštěvu fakt stojí ne? :D

V téhle kavárně jsme si daly jen kafe, flat white. Nejlepší kafe v Brightonu podle mě. Škoda, že jsme šly zrovna z oběda a měly jsme úplně plná bříška, ty zákusky vypadaly parádně.
Update: Při této návštěvě jsme sem zavítali znova. Dala jsem si cappuccino a mátový čaj, od kamaráda jsem ještě ochutnala carrot cake, který byl super. Nepřeslazený, plno ořechů, doporučuji si ho dát ve dvou, byl to neskutečně velký kus!

Vyčerpané z celodenního chození jsme zašly sem a posilnily se cappuccinem a mrkvovým dortem na půl. Seděly jsme venku a tak jsme mohly pozorovat kolem jdoucí lidi v plné uličce, zajímavé bylo, že i tak kolem nás byl klid. 

Tak tady jsme skončily úplnou náhodou, když jsme hledaly místo, kde si dát oběd. Dokonce jsme podnik přešly a najednou se zastavily s tím "Hele, to vypadalo dobře.". Tak jsme se vrátily a daly si noky s pestem a špenátem. Dobře, že jsme se vrátily, byly moc dobré.

Bread & Milk
Krásná kavárna s milou obsluhou a výbornými zákusky. Já si dala salted caramel brownies, ostatní vyzkoušeli bananovou cookie, která byla taky výborná. Jinak kafe a čaj byly vážně skvělé!

Nowhere man
Konečně jsem zavítala i do této kavárny. Interiér je nekonvenční, vážně super. Tahle kavárna se pyšní především svými pancakes. Já si nakonec dala kávový dort s vlašskými ořechy a flat white. Pokud ještě Brighton navštívím, určitě vyrazím znova do této kavárny a ochutnám buď lívance nebo jiné snídaňové jídlo z nabídky. Bylo toho vážně dost.

WOLFOX
Kavárna/restaurace na hlavní třídě. Navštívili jsme ji náhodou, ale jídlo bylo výborný, prostory taky krásný. Obsluha byla sice moc milá, ale taky hodně zpomalená, takže jsme docela dlouho čekali. I tak bych vám toto místo doporučila.

Kde nakupovat
Pokud si chcete udělat i odbočku na nakupování oblečení, doporučuji obchodní centrum Churchil Square a celou ulici, v které se nachází - Western Road. Jen doporučuji jít v pracovní den a za ošklivého počasí, jinak se tu budete šíleně mačkat. Na nakupování jídla určitě doporučuji obchod Aldi, je zde velký výběr ovoce a ceny jsou opravdu nízké! :)

10 komentářů

  1. Musí to být opravdu nádherné město :) Hodně mě lákají tyhle pláže na "chladnějších místech". Ani mě moc neláká opalování a koupání, ale ten mořský vzduch a vlny... A černý čaj nemám ráda, takže když už, taky si do něj liju většinou mléko :D Doporučuji černý Romance pro dva z Manufaktury, je kořeněný, ideální na podzim a zimu a s mlékem skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za doporuceni cajiku, ja jsem vazne dost cajovy milovnik a caje z Manufaktury jsou pohadka, ale tento nezanam a to se musi napravit! ;D

      Vymazat
  2. Brighton je jedním z měst, které bych chtěla v Anglii navštívit :) Přijde mi svojí atmosférou jinačí než ostatní anglická města.
    Londýn si moc s mamkou užijte! ♥

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc. 💋 Urcite doporucuji se sem zastavit, alespon na jeden den. :)

      Vymazat
  3. Mňam, takové chutě mi dělat! :D Nádherné fotky :)

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi :D občas jsou tyhle články opravdu za trest. :D Děkuji :)

      Vymazat
  4. Nádherné fotky, Brighton je moc hezký :)

    OdpovědětVymazat
  5. oh :) nádherné fotky :) vypadá to byť úžasné mesto! :)
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová