zdravé mrkvové cupcaky

Cupcakes jsem se rozhodla péct jako dobrotu na oslavu Halloweenu, sice ho nějak zvlášť neslavíme, ale měli jsme chuť udělat si kostými, koukat na filmy a jíst dobré jídlo. A tak vznikly tady tahle zdravější verze mrkvových cupcaků. 


Suroviny: na cca 12 cupcakes
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
1 hrnek mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 sáčku vanilínového cukru
50g Hery
2 vejce
4 lžíce mléka
Krém: 
2 sýry Philadephipe light
1 odměrka vanilkového proteinu (nebo moučkového cukru)
oranžové potravinářské barvivo

Troubu si předehřejeme na 200°C. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přidáme ty mokré. Těsto dáme do košíčků a necháme péct asi 15 minut.
Zatím si smícháme sýry s proteinem a potravinářským barvivem (pozor, dost ovlivňuje chuť krému a bohužel ne úplně v dobrém slova smyslu, takže ho nedávejte moc).
Po dopečení necháme cupcaky vychladnout a nakonec zdobíme. Pokud si chcete vyhrát, tak můžete ozdobit, příšerkami, které vyrobíte z rozehřáté čokolády, určitě se vám povedou lépe, než mě.

Komentáře