středa 17. září 2014

zdravé mrkvové cupcaky

Cupcakes jsem se rozhodla péct jako dobrotu na oslavu Halloweenu, sice ho nějak zvlášť neslavíme, ale měli jsme chuť udělat si kostými, koukat na filmy a jíst dobré jídlo. A tak vznikly tady tahle zdravější verze mrkvových cupcaků. 


Suroviny: na cca 12 cupcakes
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
1 hrnek mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 sáčku vanilínového cukru
50g Hery
2 vejce
4 lžíce mléka
Krém: 
2 sýry Philadephipe light
1 odměrka vanilkového proteinu (nebo moučkového cukru)
oranžové potravinářské barvivo

Troubu si předehřejeme na 200°C. V míse si smícháme všechny suché ingredience a pak přidáme ty mokré. Těsto dáme do košíčků a necháme péct asi 15 minut.
Zatím si smícháme sýry s proteinem a potravinářským barvivem (pozor, dost ovlivňuje chuť krému a bohužel ne úplně v dobrém slova smyslu, takže ho nedávejte moc).
Po dopečení necháme cupcaky vychladnout a nakonec zdobíme. Pokud si chcete vyhrát, tak můžete ozdobit, příšerkami, které vyrobíte z rozehřáté čokolády, určitě se vám povedou lépe, než mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!