Svačinky. Jsem zvyklá si jídlo připravovat doma a dávat do krabiček. Vyjde to levněji, je to přesně podle vašich chutí a máte to hned po ruce, takže nemusíte nikde zdlouhavě hledat něco co není úplnej hegeš, jako smažák s hranolkami a tatarkou, a když nic stejně nenajdete, tak si radši dáte ten smažák, než abyste měli hlad.

Právě proto je důležitý naučit se připravovat si jídlo s sebou, pokud nemáte možnost nějakého kvalitního stravování. Pokud máte ve škole nebo v práci možnost jídelny nebo kantýny, tak super. Oběd máte vyřešený! :) A samozřejmě choďte i do restaurací, socializujte se. Ale asi nikdo z nás si nemůže dovolit, každý den chodit do restaurací.

Ale nezapomínejte i na přípravu malých svačinek. I v případě, že je obvykle nepotřebujete, je lepší u sebe něco malého mít, než fungovat s nepříjemným pocitem v žaludku.
A takovým skvělým tipem jsou tyhle kuličky. Nemusíte se vůbec bát, že by z nich byla cítit cizrna. Jsou krásně vláčné a chutnají po ořechovém másle. :)

Na 8 kuliček: 
100 g slité cizrny z plechovky
55 g kešu másla (jiné ořechové máslo)
1 lžička skořice
sezam na obalení

Cizrnu slijeme z plechovky a propláchneme pod studenou vodou. Dáme ji do mixéru a rozmixujeme - ne úplně dohladka, spíš na takové "vločky". V míse ji smícháme s ořechovým máslem a skořicí, dokud se hmota nespojí.
Pak už jen rukama tvoříme kuličky a obalujeme v sezamu. Dáme je ztuhnout do ledničky a svačina je hotová.

Pokud budete kuličky zkoušet, můžete je na instagramu označit #dobrotyodA, abych se na ně mohla podívat.
Nezapomeňte mě sledovat, taky na facebooku, aby vám nic neuniklo.
A. ♥

2 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová