Krásné pondělí! Chřestová sezóna je v plném proudu. KONEČNĚ! Miluju chřest snad na všechny způsoby - pečený, grilovaný, polévku a nebo třeba takhle v salátu. Kuskus je dobrej prostě na všechny způsoby a tady se opravdu povedl, krásně doplňuje jinak lehký salát. Do těchto horkých letních (jarních) dní se skvěle hodí. A co vy a chřest? :)
P.s.: Zítra mám další zkoušku a ještě jich mám před sebou docela hodně (můžete mi přát štěstí, já vám taky všem držím palce ♥), takže teď prostě ty články moc pravidelně nebudou. Pardon. :)


50g celozrnného kuskusu
1 plechovka tuňáka v tomatě
pár sušených rajčat
1 rajče
3 výhonky bílého chřestu
3 výhonky zeleného chřestu
trochu libečku nebo jiných čerstvých bylinek
pepř

Kuskus a nakrájená sušená rajčata si zalijeme stejným množstvím horké vody a necháme nabobtnat. Přimícháme tuňáka a dáme do misky. Chřest si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut, aby hezky změkl. Zatím si rozehřejeme pánev s trochou oleje, nakrájíme rajče a libeček. Na pánev dáme chřest, opepříme a chvíli smažíme. Po chvilce přidáme rajče a libeček a necháme hezky opražit. Nakonec směs dáme na kuskus a užíváme si tuhle zdravou a rychlou dobrotu.

3 komentáře

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová