čtvrtek 10. listopadu 2016

PODZIMNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ | fit

Podzim, padající barevné listí, teplý čaj, chlupaté ponožky, dobrá knížka nebo film a k tomu tenhle výborný a zdravý koláč. To je pravá idylka. Bohužel na takové chvilky nemám, asi jako většina lidí, moc času, ale dát si k snídani nebo jako odpolední svačinku tenhle koláč, to hned vynahradí.


150g špaldové celozrnné mouky
1 lžička skořice nebo perníkového koření
1 lžička prášku do pečiva
200g nahrubo strouhaných jablek
35g řepkový olej
2 lžíce mléka

250g tvarohu
1 lžíce citrónu
1 odměrka proteinu nebo 1/2 lžíce medu
hrst vlašských ořechů

Mouku smícháme se skořicí, práškem do pečiva a začneme přidávat jablka, mléko a olej, vše rozmícháme a dáme do vymazané formy péct na 180°C asi 40 minut.
Po dopečení vyndáme a necháme vychladnout.
Tvaroh, citron a protein (med) smícháme a pomažeme tím vychladlý koláč, který ještě posypeme vlašáky. Tak a už jen uvařit kafe nebo čaj a vychutnávat! :)

Pokud budete recept zkoušet nezapomínejte tagovat #dobrotyodA
A nezapomeňte mě sledovat na facebooku a instagramu, ať vám nic neunikne.
A. ♥

12 komentářů:

  1. To vypadá dobře a jednoduše :) A krom špaldy mám i všechno doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžeš použít jakoukoliv jinou. :)

      Vymazat
  2. Mňam, vyzerá úžasne! ukladám do receptov :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rad bych vedel, zda se da Hera povazovat za zdravy tuk. Diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem neobjevila lepší tuk na pečení. Poměr nasycených a nenasycených MK je zhruba 1:1, přesné MK, které obsahuje, bohužel nevím. Obsah soli je nízký. Určitě je lepším tukem na pečení než kokosový olej, který se teď doporučuje horem dolem - asi každý kdo se někdy podíval na jeho složení, musí mu být jasné, že je to hloupost. Takže já Heru považuji za "zdravý" tuk, navíc ho v koláči není obsaženo mnoho. :)

      Vymazat
    2. Diky za odpoved. Spise mi slo o ty nebezpecne nenasycene kyseliny s trans konfiguraci, ktere pri vyrobe margarinu vznukaji. Pred chvilkou jsem ale nasel info, ze HERA jich obsahuje 0.3 %, oproti dřívějším 30 %.
      Odkaz: http://zelenepotraviny1.webnode.cz/news/transtmastne-kyseliny/.

      Vymazat
    3. To se omlouvam, nenapadlo me, ze se ptate zrovna na ne. Vim, ze obsah trans-NMK je v tomto tuku zanedbatelny, uz me ovsem nenapadlo to zminit.

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!