pondělí 26. září 2016

PLUM CAKE


 Krásné pondělí! Miluju švestky a nesnáším povidla, a protože je sbírám všude, kde je vidím potřebovala jsem s nimi něco vytvořit. Tak jsem jako obvykle smíchala co jsem zrovna našla doma a tohle z toho vzniklo. Jen se po něm zaprášilo. :) Už asi ani nemusím připomínat, že je to zdravá verze moučníku a jako u většiny ani zde nechybí oříšky. ;)

1,5 hrnku špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
1/3 prášku do pečiva
6 lžic medu
2 lžičky kokosového oleje
2 celá vejce + 3 bílky
troška sojového mléka na zředění
hrst švestek

 Troubu si předehřejeme na 180°. Vejce šleháme společně s medem a kokosovým olejem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, trošičku mléka na zředění. Těsto nalijeme do vymazané formy a poklademe rozpůlenými švestkami a pečeme 25 minut.

1 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
3-4 lžíce strouhaného kokosu
hrst pekanových ořechů

Z kokosového oleje, medu a strouhanky vytvoříme "drobenku". Po 25 minutách dáme na koláč ořechy a drobenku a pečeme ještě zhruba 10 minut, až nám drobenka zezlátne. 

2 komentáře:

  1. Já na to pečení nejsem, ale vypadá to skvěle, kousek bych si dala hned k snídani :) Švestky mám taky moc ráda, ale povidla jím jenom domácí. Děláme opravdu jen čisté švestky, žádné doslazování ani nic podobného :) V těch kupovaných mi něco hrozně vadí a plus ta představa, že by tam semleli i červíka... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, tak to bych si hned dala. :) Vypadá to skvěle. Určitě to i skvěle (sladce) chutnalo! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!