pondělí 18. července 2016

malinový jam


Hezké pondělí všem! Taky tak milujete jamy k snídani? Teď když nám všude dozrávají maliny jsem prostě musela zkusit tuhle zdravou verzi, na kterou jsem narazila na facebooku, jen jsem trochu upravila poměry ingrediencí a med nahradila rýžovým sirupem. 

Snad vám bude chutnat, u nás měl obrovský úspěch, bohužel já ho pouze lehce ochutnala, protože jak jsem byla na praxi v nemocnici, tak jsem tam chytla nějakou agresivní bakterii a ležím s anginou, dnes jsem se zmohla alespoň na psaní na počítači. Ale přes mandle nezvládnu protlačit nic většího než malý doušek tekutiny s šílenými bolestmi. Modlím se, abych neměla tonsillární absces a nemusela do nemocnice. Ve čtvrtek mám odlétat do Barcelony a to si tedy vážně nechci nechat ujít! Tak mi můžete držet palce, nechci se nijak chudinkovat, ale fakt to hrozně bolí a hlavně se těším do Barcelony a nemoc prostě nepřichází v úvahu! :D 

1 hrnek malin
2 lžičky rýžového sirupu
2 lžičky chia semínek

Všechny ingredience vložíme do mixéru a necháme vše rozmělnit. Nakonec přendáme do vysterilizované nádoby a dáme do lednice, kde chia semínka nabobtnají a dosáhne se právě konzistence jamu. V lednici vydrží asi 14 dní, ale možná zmizne hned jak ji ochutnáte! :)

2 komentáře:

  1. Brzo se uzdrav :) Vypadá to skvěle, ale mám smůlu, na chalupě maliny nepřežily a kupovat je se mi nechce, tak počkám, co vypěstuje babička :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jam vypadá skvěle :) Moc ti držím palce, aby ti bylo lépe a mohla jsi si užít Barcelonu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat