pondělí 16. května 2016

SPRING CAKE


Ahoj všem! Na den matek jsem pro mojí mamku udělala tenhle skvělý lehký koláč, po kterém ani nejsou žádné výčitky, kvůli zhřešení. ;) Čím jste vy obdarovali své maminky, nebo co jste dostaly, pokud už jste maminkami? :)

Co jsem použila:
korpus:
100g jáhlové mouky
100g rýžové mouky
1/2 prášku do pečiva
sníh ze 2 bílků
1 lžíce rýžového syrupu
4 lžíce kokosového oleje
5 lžic vlažné vody
mléko na doředění
krém:
2 odtučněné tvarohy
1 pudink uvařený v mléce bez cukru
1 banán
1 lžíce rýžového syrupu

Mouku si smícháme s práškem do pečiva a přidáme syrup, vodu, olej, trošinku mléka, promícháme  a na závěr přidáme bílky. Budeme péct do zezlátnutí na 180°C.
Krém uděláme stejně jednoduše, uvaříme pudink bez cukru a necháme úplně vychladnout, pak ho smícháme s tvarohy a rozmačkaným banánem a lžící syrupu. Ozdobíme nějakými kytičkami třeba šeříkem nebo fialkami, taky jsem se snažila udělat růžičku z jahody, což nevím jestli poznáte, ale třeba se vám to povede lépe. Necháme zatuhnout v ledničce asi 4 hodiny, nejlépe do druhého dne a můžeme podávat. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!