KAŠE | NA 6 ZPŮSOBŮ
10. 9. 2015
Dnes o mých oblíbených kaších. Kaše snídám tak 4-7x týdně a myslím, že jsem absolutní kašoholic. Znáte to taky? Vzhledem k tomu, že kaše jsou moje oblíbené snídaňové jídlo, tak vám chci ukázat jak jednoduché a rychlé jídlo to je. S ohledem na jednoduchost vám ukážu rovnou 6 receptů (nejen na ovesné) a doufám, že si každý něco vybere - určitě dejte vědět do komentářů.
1. Klasická ovesná kaše
1. Klasická ovesná kaše
- 40 g jemně mleté ovesné vločky
- 100 ml mléka
- 150 ml vody
- 1/2 banánu
Ovesné vločky nasypeme na pánev a necháme je trochu opéct, až začnou vonět přilijeme mléko, vodu a přidáme rozmačkaný banán, necháme začít vařit a občas mícháme. Nakonec zdobíme ovocem.
2. Ovesná rychlokaše
- 1 hrnek jemně mletých ovesných vloček
- 1,5 hrnku mléka/vody
- kokos, kakao
Ovesné vločky vsypeme do misky, zalijeme mlékem, přidáme lžíci kokosu a trochu kakas a promícháme. Misku dáme do mikrovlnné trouby na 2 minuty a tramtadadá...dobrou chuť. Plus ještě ozdobíme.
3. Rýžová kaše
- 50 g rýže
- 100 ml mléka
- 100 ml vody
- 1 lžička čekankového sirupu
- banán
Na ohni přivedeme k varu rýži s mlékem a vodou. Přidáme vidličkou rozmačkaný banán a med, když se vše začne vařit zmírníme plamen a necháme asi 15-20 minut dojít pod pokličkou. Je nutné kaši hlídat, protože v jedné minutě je ještě jako polévka a v druhé už se připaluje. Nakonec můžete posypat kakaem nebo přidat arašídové máslo, oříšky..cokoliv co máte rádi.
4. "Overnight" kaše
4. "Overnight" kaše
- 40 g jemně mleté ovesné vločky
- 1 hrnek vody nebo mléka
- trocha skořice
- rybíz, brusinky, jahody, oříšky...
Večer dejte ovesné vločky do uzavíratelné sklenice, přisypte skořici, promíchejte a zalijte mlékem/vodou. Ještě můžete přidat ovoce a opět promíchejte.
Sklenici uzavřete a nechte stát do rána v lednici nebo na lince, pokud doma nemáte vedro.
Sklenici uzavřete a nechte stát do rána v lednici nebo na lince, pokud doma nemáte vedro.
5. Borůvková ovesná kaše
- 40 g jemně mletých ovesných vloček
- 100 ml mléka
- hrst mražených borůvek
- arašídové máslo/nutella/rýžový sirup...
Ovesné vločky dáme na pánev a necháme je provonět, zalijeme mlékem a přidáme borůvky. Mícháme do zhoustnutí a můžeme podávat, dochutíme třeba čokoládou.
- 40 g fazolových vloček
- 140 ml mléka
- 1 lžička skořice
- 1 banán
- 2 lžičky čekankového sirupu
Tohle je trochu neobvyklá snídaně, ale věřím, že vám bude chutnat. Pokud tedy vyloženě nemáte nějaký problém s fazolemi, ale mě velmi překvapilo jak dobrá je. Vločky jsem sehnala v Globusu.
Fazolové vločky nasypeme na pánev a přilijeme mléko, přisypeme skořici, rozmačkaný banán a med. Budeme míchat do zhoustnutí a můžeme podávat.
10 komentářů
Už dlouho chci zkusit rýžovou kaši, takže moc děkuju za recept! :-D
OdpovědětVymazatSuper tipy! :)) já si na intru dělám buď v mikrovlnce, nebo připravím přes noc:)
OdpovědětVymazatTerithebutter
Tak to je skvělé, že i na intru jíš zdravě a hledáš alternativy :)
VymazatPěkné variace! Já jsem také milovník kaší, bohužel kvůli celiakii zrovna ovesnou nemůžu, ale na jáhlové si pochutnám moc :) The Colorful Blog
OdpovědětVymazatOvsenú kašu milujem ! A vždy sa zídu nejaké nové recepty, ktorými si ju vždy ráno oživím :) určite vyskúšam ! :)
OdpovědětVymazatmy blog : THE COLORFUL THOUGHTS
Děkuju moc za tipy! :) ..já kaše miluju, ale většinou si dělám jen tu klasickou - vločky, mléko, banán a kokos :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
mňam, všetko to vyzerá naozaj výborne :)
OdpovědětVymazatwww.beautiful-savage.blogspot.sk
Ty jo, krása ty kaše.. všechny do jedné :) s těma borůvkama, to zítra zkusím k snídani a ta rýžová s banánem by mi taky určitě moc chutnala :) U mě na blogu mam taky pár kašových inspirací, kdyby jsi chtěla mrknout :) a jinak máš hezký blog, přidala jsem se k tvým odběratelům a určitě tu nejsem naposledy :)
OdpovědětVymazatTo je tak nádherný komentář! Děkuju ♥ Určitě se k tobě mrknu :)
VymazatAhoj. Zjistili mi zvýšený cukr a to mám teprve 17let. Můžeš mi prosím poradit jaké potraviny mám vyřadit? Čokolády už nejím. Když mám chuť tak si dám něco slaného. Předem děkuji za odpověď
OdpovědětVymazat