Exoticky znějící i chutnající, ale velmi jednoduchý. Může se podávat teplý, ale v létě klidně i studený na osvěžení.

Na 2 porce:

  • 1 lilek
  • 1 plechovka (400 g) krájených a sekaných rajčat
  • 1/2 ks citron
  • čerstvý koriandr
  • mletý římský kmín
  • mletá uzená paprika
  • mletý pepř
  • sůl
Lilek omyjte a nakrájejte na malé kousky, dejte do hluboké pánve a zalijte vodou tak, aby byly všechny kousky ponořené. Osolte a nechte vařit asi 30 minut (vodu případně dolijte).
K uvařenému lilku po uvaření a odpaření veškeré vody přidejte rajčata a všechno koření a nechte společně lehce provařit. 
Nakonec přidejte ještě citronovou šťávu.

Podávat ho můžete chladný i teplý, ale nezapomeňte ještě posypat čerstvým koriandrem (a klidně dalšími bylinkami).

Já doporučuji podávat ještě s opečeným halloumi a pita chlebem (>> recept na domácí celozrnné pita chleby).

Dobrou chuť. 
A.

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová