celozrnné pracny
27. 12. 2018
Konec roku je vždycky bláznivý, ale letošní prosinec je vážně šílenej. Miluju pořád něco dělat, ale už se těším na pondělí 24. Den předem si vypnu budík a vstanu, až prostě vstanu. Na chatě se zachumlám do deky, pustím si pohádku a sednu si se snídaní do křesla. A na snídani si udělám velkej hrnec čaje a dám si trochu jogurtu, nasušený křížaly a cukroví.
A důležitý je nezapomínat i na zbytek životního stylu - takže nezapomínejte na zeleninu, ovoce, pitný režim a pohyb. :)
Na 20 pracek:
125 g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce kakaa
35 g vlašských ořechů
10 g cukr moučka
10 g čekankového sirupu (pokud nemáte, dejte navíc 10 g moučkového cukru)
10 g cukr moučka
10 g čekankového sirupu (pokud nemáte, dejte navíc 10 g moučkového cukru)
30 g změklého másla
45 g řepkového oleje
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Vlašské ořechy umeleme na mouku a smícháme je se zbylými ingrediencemi. Vše propracujeme rukama a můžeme nechat chvilku odležet v lednici. Já s nimi pracuji dál hned.
Těsto rozdělujeme je na menší kousky a ty vtlačíme do formiček na pracky.
Pečeme 12 minut.
Necháme vychladnout a pak je opatrně vyklepneme ven.
Pokud budete recept zkoušet, napište mi do komentářů, jak vám chutnalo. :) #dobrotyodA
Hezké svátky.
A. ♥
4 komentáře
mňam, toto milujem <3
OdpovědětVymazatI já. :) A tyhle se jen rozplývají na jazyku. ♥
VymazatTak jsem je zkusila a přijdou mi fakt dokonalé. Dala jsem teda jen poloviční množství ořechů a doplnila stejným množstvím kokosu a pecka. Jen všichni v okolí říkali že dobré, ale chtělo by to osladit 😉 Mně to právě takhle chutná. Díky za skvělý recept
OdpovědětVymazatJá děkuji za zprávu a chválu. :) Ta "sladkost" by měla být nahrazena právě těmi ořechy, ale je možné, nejspíš by je stačilo trochu posypat moučkovým cukrem v případě, že jsi vyměnila ořechy za kokos a mělo by to být v pořádku. :)
Vymazat