Krásné pondělní ráno. Dnes mi začal letní semestr a proto je neuvěřitelné, že před týdnem jsem s mamkou navštívila Livigno. Návštěva Alp na lyžovačku je naší každoroční tradicí, ale Livigno jsme zatím nenavštívili. A jaké to bylo můžete vidět na pěkné náloži fotek a také krátkém videu. ;)


S mamkou jsme měly vyrazit na čtyři dny, bohužel byla mamky kolegyně nemocná a nebyl nikdo jiný, kdo by za mamku mohl vzít ambulanci, takže jsme se vracely o den dříve.
V pátek ráno jsem mamku vyzvedla v práci po noční službě, přivezla jí ovesnou kaši k snídani a deku s představou, že bude spát, raději se kochala. Cesta do Livigna měla trvat 9 hodin, my se ovšem rozhodly zastavit ještě v hlavním městě Lichtenštejnska, Vadúzu. Já už ho jednou navštívila, když jsme s přítelem jeli místo dovolené na "road trip". Když jsme vyrazily dál, navigace nás vedla přes Švýcarsko skrz čtyři průsmyky. Na tom by nebylo nic hrozného, ale po projetí prvním začalo nejdříve pršet a poté i sněžit. Byla taková vánice, že nebylo nic vidět, navíc se setmělo, takže opravdu vůbec nic. Silnice hodně klouzala a bylo to pořád dlouho do kopečka, pak zas z kopečka a zas dolu. Auta postupně odpadala, někteří měli řetězi, my je nechali na chatě, protože tohle nás vážně nenapadlo. Celkem jsme takto jely 200 km a trvalo nám to 4,5 hodiny, kdy jsme se v půlce prostřídaly v řízení a obě jsme cestu trávily s naprosto zaťatými zuby, zatnutými všemi zádovými a krčními svaly (které z toho bolely celou noc). Nakonec jsme konečně a v POŘÁDKU dorazily do Livigna do našeho hotelu Garni Rin da Rin, kde jsme se ubytovaly a ačkoliv bylo teprve půl desáté, svalily jsme se do postele a šly spát. :D
Druhý den jsme hned po výborné a vydatné snídani vyrazily na svah, kde jsme poctivě celý den lyžovaly. Bylo naprosto nádherné počasí, úžasná obloha a svítilo celý den sluníčko. Balzám na duši! Večer jsme si zašly na výbornou místní věčeři. Já měla polentu se skvělými houbami v omáčce a mamka si dala pohankové lívanco-lasagne. Jako dezertík jsme si dali pravé Tiramisu. ♥
Třetí den jsme opět začaly naprosto skvělou snídaní. Rychle se oblékly a z údolíčka jsme vyrazily na druhou stranu než v sobotu, abychom byly i na jiných sjezdovkách. Dnes jsme lyžovaly pouze do jedné hodiny, protože jsme před sebou měly dlouhou cestu do Prahy a nechtěly jsme přijet ve tři v noci, když šla mamka do práce. Proto jsme se jely převléknout, zabalit a rozloučit se s naším pokojíčkem a jely směr domov.

Já si to strašně moc užila, doufám, že se vám líbily fotky a třeba i moje povídání. Co vy? Jezdíte do Alp, lyžujete rádi? :)

10 komentářů

  1. Krásné fotky, zážitky, všechno :) Já jsem v Alpách nebyla ještě, tak obdivuju aspon takto :) Letos jsem lyžovala po 5 letech, jsem za to moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. WOW, tak to jsi odvážná, po takové době zase na lyžích, tak třeba příští rok vyrazíš i do těch Alp. :)

      Vymazat
  2. nádherné fotky, hneď by som šla na výlet aj ja :)

    Sabi z blogu Beautiful savage - GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  3. krasny fotky, hned bych jela taky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bože, úplně jsi mi připomněla dobu, kdy jsme jezdili do Alp lyžovat každý rok, hned bych ty časy vrátila. Hold Alpy se nedají s našema českejma horama srovnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale také mají něco do sebe, ale na lyžování se srovnávat nedají. :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová