Krásný ráno všem! Dnes o jednom z mých nejoblíbenějších sportů. Asi už jste postřehli, že jsem sportovní nadšenec, spíš než týmové sporty jako je volejbal, košíková, dávám přednost individuálním sportům. To je způsobeno asi tím, že nejsem úplný "rváč" a bojím se, že míčem někomu ublížím nebo on ublíží mě. Taky, že se to párkrát stalo. Míčem jsem dostala do obličeje při fotbalu, volejbalu, i florbalu. Krev z mého obličeje mě od těchto sportů trochu odradila, a to nemluvím o modřinách po celém těle. Právě proto mám raději sporty, při kterých můžete jet naplno, krásně procvičit a posílit celé tělo, ale máte menší pravděpodobnost, že zraníte někoho kolem nebo sebe. Vedle ježdění na koni a běhání má své místo právě jumping.

Teď už tedy o jumpingu. Tento sport vznikl v roce 2001, právě v České republice a můžeme na něj být právem pyšní. Já tento sport objevila v roce 2011 a naprosto mu propadla. Já navštěvuji pohybové studio K6 a chodím ho cvičit k Terce, která docela nedávno porodila a už zase skáče a skákala i před porodem (ano je nadčlověk). Je to naprosto úžasná trenérka, která vás nabudí, rozesměje a naprosto zničí.
O co v jumpingu jde?
Jak už název napovídá cvičení se točí kolem skákání, ale pozor, skáče se na speciální trampolíně, která je o něco větší než klasická dětská, kterou měl snad každý doma. Má tvar šestiúhelníku, pružnost je také dost jiná a jsou k ní přidělaná řídítka, která pomáhají při některých cvicích s rovnováhou.
Na co je to dobré?
Je to intenzivní pohyb, kdy celou dobu skáčete a provádíte různé cviky, nejen, že se přitom hezky zapotíte, spalujete energii a získáváte super fyzičku, ale také posílíte dolní končetiny, pánevní dno a spodní bříško, navíc se hodně potrénujete i v rovnováze. Raději si, ale pusťte video, abyste měli lepší představu. 
Docela cool ne? :D A v K6 se jump cvičí při zhasnutých velkých světlech, jede disco koule a infračervený světlo, takže vše bílé skvěle svítí! 

Tak co už jste o jumpingu slyšeli nebo ho dokonce zkusili? Jestli ne, tak doufám, že to brzy napravíte a půjdete to zkusit, třeba se i potkáme (nebo se můžeme i domluvit a vyrazit spolu).

4 komentáře

  1. Já jsem to teda zkoušela jednou, byla to neskutečná makačka a pak ještě po tom slečna dala i posilování, to byla síla :D Ale na zlepšení kondice supr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy, zápřah je to slušný, ale dobrá nálada jakbysmet. :)

      Vymazat
  2. Tyjo slyším o tom snad poprvé :D ale vypadá to zajimavě

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá to super, ale myslím si že to musí byť veľmi ťažké :)
    Vzájomné sledovanie ?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová