úterý 24. listopadu 2015

POHANKOVÝ KOLÁČ


Ahoj všem!
Dnes tu máme recept na pohankový koláč, prostě mlsáníčko bez výčitek. Jestli ho vyzkoušíte, tak mi určitě napište, zda vám chutnal. Upřímně vám řeknu, že to není pro každého. Třeba můj brácha z něj rozhodně nadšený nebyl, prý chutnal jak písek, ale mně osobně velmi chutnal. A to, že byl dobrý mi potvrdilo více lidí tím, že si přidali. :)

250g celozrnné pohankové mouky
2 vejce
4 lžíce rýžového sirupu (nebo pokud máte rádi sladké, tak dejte i víc)
2 lžičky prášku do pečiva
230ml vanilkového nápoje
200g ricotta
2 lžíce medu

Předehřejeme si troubu na 200°C. Mouku a prášek do pečiva smícháme, začneme přidávat vejce, vanilkový nápoj a sirup. Pořádně promícháme a nalijeme do vymazané formy a pečeme. Zatím si připravíme krém - ricottu jednoduše smícháme s medem. Po 15 minutách pečení vyndáme a potřeme krémem, vrátíme na dalších 15 minut do trouby. 

1 komentář:

  1. Mňáám ,ten vypadá skvěle :) !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!