čtvrtek 14. května 2015

SEDMIKRÁSKOVÝ SYRUP


Minulý víkend jsem zkusila udělat svůj první syrup a protože máme zahradu plnou sedmikrásek, nebylo moc těžké vymyslet z čeho bude. Zkusila jsem udělat i salát, do kterého jsem přidala sedmikrásky a taky byl super, takže určitě zkuste. ;) A ještě otázka píšete syrup nebo sirup, vím, že podle českého pravopisu je sirup s měkkým i, ale vždy to píšu podle anglického překladu a to české mi nějak nejde přes ruku.

Ingredience:
  • 750g třtinového cukru
  • 1l  horké vody
  • šťáva z 1 citrónu
  • 700 květů sedmikrásek (podle toho jak chcete mít syrup silný)
Postup:
Vodu přivedeme k varu a květy spaříme v hrnci, přidáme šťávu z citrónu. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme do druhého dne vylouhovat. Druhý den směs přecedíme, dáme na sporák a přivedeme k varu. Přidáme cukr a asi 40 minut povaříme. Syrup dáme do uzavíratelné nádoby a v lednici vydrží asi 1 měsíc. Je výborný do čajů, ale i jen s vodou. Doporučuji, pokud mát obtíže s dýchacími cestami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat