pondělí 8. června 2015

EINTOPF TAK TROCHU JINAK


Eintopf je původem německé jídlo, které má mnoho variant. Viděla jsem ho s fazolemi, hovězím masem...prostě receptů existuje nespočet. No a já si udělala, takovou rychlou variantu a trochu i lehčí než je třeba s fazolemi, takže mi i víc vyhovuje. Už jste někdy jedli eintopf, ono to není zas tak časté (a lákavé) jídlo, ale tahle moje varianta mi vážně chutná. 
Suroviny na jednu porci:

  • 1 větší brambora
  • 1 cibulka
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 čabajky (já použila méně, nemám moc ráda klobásy)
  • 150ml vývaru
Postup:
Uvařte si oloupané a nakrájené brambory, po té slijte vodu a brambory dejte stranou. Do kastrůlku dejte trochu oleje a osmažte na něm nakrájenou cibulku, česnek a čabajku. Brambory dejte zpátky a zalijte vývarem, chvíli povařte - asi 5 minut. A můžete podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat